Artikel website

Nederlandse organisaties met artikelen voor bedrijven

Luchtkwaliteit meten bij uw bedrijf?

De kwaliteit van de lucht in een gebouw bepaalt hoe goed mensen zich er voelen. Het is bijvoorbeeld aangetoond dat een goede luchtkwaliteit leerprestaties op scholen bevordert. Hiervoor moet er voldoende frisse lucht de lokalen binnenkomen en mag er geen overschot aan koolstofdioxide zijn. Er zijn natuurlijk ook andere zaken die de luchtkwaliteit in gebouwen kunnen aantasten. Als u vermoedt dat de kwaliteit van de lucht in uw gebouw of organisatie onder de maat is kunt u de luchtkwaliteit laten meten. Op basis van de resultaten en het rapport dat voortkomt uit een dergelijke meting, kunt u maatregelen treffen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Slechte luchtkwaliteit is onder andere te merken aan:

  • hoofdpijn
  • vermoeidheid
  • duizeligheid
  • snelle verspreiding van virussen

U kunt de luchtkwaliteit meten naar aanleiding van klachten, of als preventieve maatregel. In het eerste geval kan er iets in de lucht aanwezig zijn wat er niet hoort. In het tweede geval natuurlijk ook, maar in dat geval bent u er waarschijnlijk op tijd bij. In beide gevallen is het verstandig de luchtkwaliteit te meten, bijvoorbeeld met behulp van biolab. Bij biolab kunt u terecht voor metingen aan uw waterinstallatie, luchtkwaliteit meten of onderzoek laten doen naar een (vermoedelijke) legionellabesmetting. Al deze metingen zorgen ervoor dat u weet hoe de kwaliteit van water en lucht is, zodat u eventueel passende maatregelen kunt nemen om deze te verbeteren.

In welke gevallen luchtkwaliteit meten?

Als u verantwoordelijk bent voor de luchtkwaliteit in een gebouw waar anderen werken zult u na klachten zoals hoofdpijn of duizeligheid zeker een luchtmeting moeten laten uitvoeren. Er kan dan een tekort aan zuurstof in het gebouw zijn, of er kunnen andere stoffen in overvloed aanwezig zijn, die deze klachten veroorzaken. Het is ook mogelijk dat er virussen of micro-organismen in de lucht zitten, die ziekten veroorzaken. Dit zal direct duidelijk zijn als u de luchtkwaliteit laat meten. Ten slotte is het ook aan te raden de luchtkwaliteit te laten meten als u werkt in de chemische industrie. De samenstelling van de lucht zal dan extra gecontroleerd moeten worden, om bijvoorbeeld geen negatieve impact op het eindproduct van uw bedrijf te krijgen. In al deze gevallen kan biolab u helpen de luchtkwaliteit te meten. 

Offerte aanvragen

Wilt u weten wat biolab.nl voor u kan betekenen of hoeveel het kost de luchtkwaliteit te meten bij uw bedrijf? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan via de website. De kosten die gepaard gaan met het meten van de lucht- en waterkwaliteit zijn afhankelijk van de grootte van uw bedrijf en de omvang van het waterleiding- of ventilatiesysteem. Uiteraard kunt u diverse onderzoeken ook laten combineren, zodat u in één keer weet hoe de condities in een bepaald gebouw zijn. Ook voor een gespecialiseerd onderzoek kunt u bij ons terecht. Wij meten snel hoeveel zuurstof er bijvoorbeeld in een ruimte terecht komt (zuurstof debiet meting), reinigen uw luchtbehandelingskast of meten hoeveel koolstofdioxide er in uw bedrijf aanwezig is. Als de uitslag van de meting tot zorgen leidt, adviseren wij u natuurlijk graag over mogelijke maatregelen om het binnenklimaat te herstellen. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn