Artikel website

Nederlandse organisaties met artikelen voor bedrijven

Spreek Engels met zelfvertrouwen dankzij Engelse les

Als je een redelijk woordje Engels kan spreken, dan wil dat nog niet zeggen dat je het Engels ook goed beheerst. Zonder de nodige oefening ben je ook niet heel zeker van je eigen kennis en vaardigheden. Dat betekent dat je in een situatie waarin je Engels moet spreken soms niet al te zeker overkomt. Je moet dan teveel nadenken over wat je zegt en daardoor spreek je niet vloeiend. Tevens kun je je dan ook minder focussen op de sociale cues of bijvoorbeeld de humor in je taalgebruik of in het taalgebruik van je gespreksgenoot en dat zorgt ervoor dat het allemaal al snel stroef verloopt. Zeker als je ook nog vaak lang moet zoeken naar de juiste woorden. Dat haalt de flow eruit en werkt bij de ander al snel op de zenuwen. Dus om je zelfvertrouwen een boost te geven doe je er goed aan om Engelse les te volgen bij Masterclass English. Ten eerste leer tijdens deze Engelse les je direct om het Engels niet alleen te spreken, schrijven en luisteren, maar meteen ook op de juiste manier en ook met het juiste accent. De basis is er immers al voordat je begint met de Engelse les, alleen de basis is niet genoeg voor een expert level van beheersing. Dat ontwikkel je pas na oefenen en het verbreden van je kennis. Door een Engels les neemt je kennis toe, maar je oefent dus ook heel veel. Door dat oefenen in combinatie met een brede kennis, kun je dus ook steeds makkelijker en vloeiender communiceren. Je herkent bepaalde cues en je hoeft steeds minder lang na te denken. Iemand die net begint met de Engelse les, die zal alles in zijn hoofd vertalen naar het Nederlands. Dus een Engels woord wordt in het hoofd eerst vertaald en de het vertaalde woord wordt daarna gekoppeld aan de betekenis die je hebt opgeslagen in je geheugen. Als je zelf in het Engels spreekt, dan heb je dus eerst alle woorden in het Nederlands in je hoofd, vervolgens vertaal je deze en daarna spreek je de Engelse woorden uit. Deze vertaalslag zal je langzaam maar zeker kwijtraken als je het Engels beter beheerst. Als je dan een Engels woord ziet of hoort, dan wordt dat zonder vertaling meteen gekoppeld aan de betekenis. Op dat moment kun je dus ook sneller en vloeiender gaan communiceren. Daardoor spreek je ook met meer zelfvertrouwen en dat komt je zakelijke relaties uiteraard alleen maar ten goede.

Bekijk de mogelijkheden voor een Engelse les op masterclassenglish.com

Mocht je meer willen weten over de mogelijkheden van de Engelse les, dan kun je een kijkje nemen op de website van masterclassenglish.com. Je hebt immers verschillende niveaus voor wat betreft de beheersing van het Engels. Daarnaast heb je te maken met verschillende contexten. In een zakelijke omgeving met veel internationale klanten heb je immers meer baat bij een vloeiende beheersing van het Engels dan in een meer informele setting. 

Kies voor de cursus die bij jouw past

Uiteindelijk moet de Engelse les aansluiten bij jouw niveau. stap je in als beginner dan heb je uiteraard een andere cursus nodig, dan wanneer je instapt als gevorderde. Verder heb je qua de setting van de Engelse les ook verschillende opties zoals: 

  • Privé cursussen
  • Groepslessen
  • Cursus incompany
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn