Artikel website

Nederlandse organisaties met artikelen voor bedrijven

Advocaat bedrijfsovername redde mijn onderneming: twee keer

Toen ik in 1970 mijn bedrijf oprichtte, had ik nooit durven dromen dat het op een dag zo groot zou worden als dat het nu geworden is. Sinds 2010 zijn we bezig met het overnemen van bedrijven die binnen onze markt vallen om zo ons marktaandeel op een agressieve manier te vergroten. Bij de eerste mogelijkheid kwamen we er direct achter dat het veel meer werk was dan we dachten. We hadden de boekhouding van de garage gekregen waar we een bod op wilden doen, maar we zagen al snel in dat er mogelijke problemen waren. De verkoper zei dat er niets aan de hand was, maar een partner van me raadde aan om een advocaat bedrijfsovername in te schakelen. Nu moet ik zeggen dat ik het niet zo op advocaten heb, maar de advocaat bedrijfsovername heeft twee keer mijn bedrijf gered. De eerste keer al bij de eerste mogelijke overname. Het bleek namelijk dat er gerommeld was met de cijfers. De advocaat bedrijfsovername vertrouwde me toe dat er lijken in de kast zaten die ik niet tegen wilde komen, zeker niet met mijn naam achter de aandelen en de handtekening onder het koopcontract. We sloegen de deal af en twee weken later bestond de garage ineens niet meer.

Meer zekerheid met een advocaat bedrijfsovername

De advocaat bedrijfsovername redde mijn bedrijf onlangs nog eens. Toen ik op zoek was naar een nieuwe mogelijkheid en die vond, besloot ik eerst Brenner Advocaten (brenneradvocaten.nl) in te schakelen. Ik nam de situatie met hen door en vertelde de verkoper dat er een advocaat bedrijfsovername betrokken zou worden bij de koop van zijn bedrijf. Hij trok direct alle onderhandelingen terug en vertelde dat hij geen interesse meer had. Er zou een andere bieder zijn. Aangezien het een garage was dat verkocht werd als onderdeel van een groter bedrijf, zou het vooral gaan om aandelen. Spijtig vond ik het, totdat ik via mijn advocaat bedrijfsovername hoorde dat de nieuwe eigenaar, de koper, zijn aandelen nooit op naam had gekregen en dat de verkoper met de noorderzon vertrokken was. Het moederbedrijf, waaruit de aandelen geleverd zouden worden, kende de naam van de verkoper helemaal niet. Wat er precies gebeurd is, dat weet ik niet. Ik weet echter wel dat mijn advocaat bedrijfsovername me ongeveer twee miljoen euro bespaard heeft en daar kan ik niets anders dan dankbaar voor zijn. Daarom raad ik sterk een advocaat bedrijfsovername aan voor alle bedrijven die verwikkeld zijn in overnames, want je hebt als ondernemer op die manier gewoon veel meer zekerheid.

Overnemen van bedrijven: zegen en vloek

Het overkopen van andere bedrijven in dezelfde branche is een zegen en een vloek. De ene keer koop je een bedrijf over waarbij je direct gebruik kunt maken van de assets, van de klantenkring en in feite gewoon het bedrag terug kunt verdienen. Andere keren:

  • vind je lijken in de kast
  • blijkt er niets te kloppen van de beloften
  • en heeft het bedrijf een bijzonder slechte reputatie waardoor je eigen imago schade oploopt.

Dat is waarom ik zelf op mijn leeftijd niet meer bezig ben met de processen rond de overnames. Ik heb hier mensen voor aangenomen die samenwerken met de advocaat bedrijfsovername. Op die manier weet ik zeker dat er geen problemen ontstaan en dat we de mogelijkheden optimaal benutten, zonder dat we constant op moeten passen voor de valkuilen die aan alle kanten zichtbaar worden wanneer de handtekeningen gezet zijn en het laatste geld overgemaakt is naar de verkopende partij. Zo gemakkelijk is het allemaal dus nog niet.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn