Artikel website

Nederlandse organisaties met artikelen voor bedrijven

Advocaat bedrijfsovername

Betrek een advocaat bedrijfsovername bij uw zaken als u met meerdere bedrijven gaat samenwerken of gaat fuseren. Dit zijn kwesties waarbij een juridische expert noodzakelijk is. Zeker als het om uw eigen organisatie gaat, is het raadzaam zoveel mogelijk juridisch vast te leggen en veilig te stellen. Dit kan met behulp van de kennis van een advocaat Bedrijfsovername van Brenner Advocaten. Kom met ze in contact met de website brenneradvocaten.nl. Hier leest u ook over de andere expertises van Brenner Advocaten. Bedrijfsovernames is er een van en onderdeel van ondernemersrecht. Een veelzijdig en bewogen rechtsgebied waarbij juridische procedures niet ontlopen kunnen worden. Dankzij een deskundige advocaat hoeft u als ondernemer zich niet zorgen te maken over de juridische zaken van uw bedrijf. In geval van bedrijfsovernames kan ervoor gezorgd worden dat de samenwerking naar behoren vastgelegd wordt, zonder grote risico’s bij beide partijen. Een deskundige jurist weet voor welke procedures, werkzaamheden en gegevens juridische documenten opgesteld moeten worden. Wanneer twee bedrijven samenkomen is het belangrijk dat deze gegevens goed zijn vastgelegd, met behulp van een juridisch expert. Denk daarbij aan het opstellen van contracten, vertrouwelijkheidsclausules, aansprakelijkheidsdocumenten en documenten voor aandeelhouders. Allemaal zaken waar u veel energie en tijd in moet steken om dit juist op te pakken, maar waar een advocaat bedrijfsovername alles vanaf weet.

Advocaat bedrijfsovername, voor de juiste processen

Hoewel een bedrijfsovername een weloverwogen stap kan zijn, zitten er altijd risico’s vast. Daarom zal een advocaat bedrijfsovername u erop wijzen een aantal documenten op te stellen:

  • Geheimhoudingsverklaring (Non Disclosure Agreement)
  • Letter of Intent
  • Boekenonderzoek oftewel due dilligence onderzoek
  • Koopovereenkomst
  • Share Purchase Agreement

Niet alle documenten zullen voor alle organisaties nodig zijn. Dat is ook een reden om een advocaat bedrijfsovername te raadplegen. Om andere procedures uit te sluiten. Alleen is er goede kans dat er veel procedures wel van toepassing zijn bij een bedrijfsovername. Bij ondernemingsrecht komt nou eenmaal veel kijken. Ieder document vraagt ook weer om extra informatie vanuit de organisatie. Zo moet bekeken worden wat de bezittingen zijn van een onderneming en hoe de status van de financiën is. Er zullen meerdere experts nodig zijn om dit allemaal duidelijk in kaart te brengen. De samenwerking met een advocaat bedrijfsovername van Brenner Advocaten is al een stap. Zij zorgen ervoor dat de overname vanaf het begin in goede banen geleid wordt. Op deze manier kunt u alles geleidelijk aan bij elkaar zoeken en de bevindingen in een document vastleggen voor de overname. Alle betrokkenen hebben zo in een document overzichtelijk waar zij aan beginnen en waar zij voor tekenen.

Wederzijds vertrouwen

Bij een samenwerking van twee of meer organisaties moet er ook sprake zijn van een onderling vertrouwen. Dit geldt ook voor het vertrouwen dat u stelt in de advocaat bedrijfsovername. De advocaten van Brenner Advocaten zijn vakkundig en ervaren. Daarom zijn zij de juiste partij om te betrekken bij een dergelijke overname. De specialisten staan u graag te woord om te beoordelen wat zij voor u kunnen betekenen. Wanneer het gaat om ondernemingsrecht dan zijn zij altijd bereid om met u in gesprek te gaan, voor advies of voor het opstellen van de juridische documenten. Dat is een van de kenmerken van de advocaat bedrijfsovername van Brenner Advocaten. Voor de klanten zijn zij altijd beschikbaar voor het beantwoorden van vragen. Die kunnen op onverwachte momenten voorkomen en omstandigheden kunnen wijzigen. In geval van dringende zaken, kunt u altijd rekenen op het professionele team van Brenner Advocaten. Wanneer het laatste op orde is, kunt u met een gerust hart aan de slag met uw organisatie in de nieuwe vorm.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn