Artikel website

Nederlandse organisaties met artikelen voor bedrijven

Alimentatie wijzigen

Staat u op het punt dat alimentatie wijzigen noodzakelijk wordt? Dan is een advocaat voor dit proces een aanrader. Mede omdat het niet een van de eenvoudigste zaken is om in gang te zetten. U heeft te maken met een extra partij en het is maar de vraag of deze partij daaraan wilt meewerken. Voor het beste advies om dit in gang te zetten, kunt u contact opnemen met een advocaat en mediator van Alimentatie-Wijzigen. Deze zit gevestigd in een kantoor in Utrecht, in het midden van het land. Het is een onderdeel van het bureau Meesters & Meer Advocaten & Mediators. Duidelijk een groep die ervaren is in procedures waar alimentatie een grote rol heeft in het onderhandelingsproces. Alimentatie komt aan de orde als een echtpaar besluit niet meer verder samen te leven. Er moet een weg gevonden worden om de altijd gedeelde middelen te verdelen tussen beide partijen. Bij het scheiden wordt dit meestal in kaart gebracht en een bedrag vastgesteld voor de alimentatie. Maar het wilt voorkomen dat alimentatie wijzigen een verzoek wordt van een van de partijen. Alimentatie wijzigen kan aangevraagd worden door een verlaging of verhoging van het inkomen of andere oorzaken waarbij de lasten verhoogd worden. Of het verzoek beantwoord kan worden, dan moet nog verder bepaald worden.

Aanvullende kosten voor alimentatie wijzigen

Wilt u gerechtelijke bijstand voor alimentatie wijzigen, dan komen hier nog wel extra kosten bij. U betaalt een eenmalige bijdrage voor advocaatkosten en in geval van een procedure komen daar nog griffiekosten bij. Mensen tot een bepaald bruto-jaarinkomen komen in aanmerking voor een gefinancierde bijstand. Dat wilt zeggen dat er een advocaat wordt toegewezen en betaald wordt door de overheid. Hoeveel u betaalt voor de eigen bijdrage, dat is afhankelijk van uw inkomen. Op de website van de Raad voor Rechtsbijstand vind u een overzicht van de inkomens- en vermogensgrenzen en de bijbehorende bijdragen die daarvoor gelden. Maar mogelijk dat u nog twijfelt aan alimentatie wijzigen. Het is een behoorlijke stap en u kunt een nu vredige situatie behoorlijk overhoop gooien. In dat geval is een gerechtelijk advies een betere stap om als eerste te doen. Hiervoor kunt u ook naar het Juridische Loket. Dit is ook een partij waar u terecht kunt voor het vinden van een advocaat. Indien een advocaat in uw geval raadzaam is, dan wordt u via het Juridisch Loket naar een advocaat doorverwezen. De groep advocaten van alimentatie-wijzigen.nl zijn allemaal verbonden aan het Juridische Loket en goede kans dat u bij een van hen terecht komt.

Waar moet u nog meer aan denken?

Alimentatie wijzigen is duidelijk een initiatief om goed te overwegen. Zeker als u daar gerechtelijke bijstand bij wilt hebben. Er komen veel kosten bij kijken en de vraag of u de zaak wint blijft altijd onzeker. Tenslotte is het mogelijk dat de andere partij ook een advocaat inschakelt. Wanneer u behoorlijk zeker bent van uw zaak, zoek dan goed de volgende punten uit om de stap te nemen:

  • Rechtsbijstandverzekering: valt deze zaak onder de polis? Dit is namelijk niet altijd het geval, dus kijk en vraag dit goed na.
  • Uurtarief en vaste prijs van de advocaat: zoek uit of u in aanmerking komt voor een gefinancierde rechtsbijstand en zoek op welke vaste prijsafspraak hoort bij uw inkomen. Wees dus voorbereid op de kosten die u zelf moet betalen.
  • Rechtbankkosten: mocht het uitlopen op een procedure, informeer naar de griffiekosten en of u in aanmerking komt voor de gefinancierde rechtsbijstand in dit geval.

Voorbereiding is essentieel als u besluit tot de alimentatie wijzigen. Vraag daarom eerst advies, voor de procedure werkelijk in gang te zetten.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn