Artikel website

Nederlandse organisaties met artikelen voor bedrijven

Antislipmat vergroot veiligheid

Is bij jouw bedrijf de vloer vaak nat en wordt daar veel overheen gelopen? Dan is een antislipmat echt een noodzakelijkheid! In sommige sectoren is het nu eenmaal zo dat er veel staand werk verricht wordt en dat er veel met vloeistoffen als water wordt gewerkt. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een bloemenzaak, waar het personeel in een deel van de winkel mooie boeketten samenstelt. Iedere bos bloemen moet op water gezet worden en hier kan nog wel eens bij geknoeid worden. Dit betekent dat de vloer nat wordt en dit kan tot gevaarlijke situaties leiden als er geen antislipmat aanwezig is. Personeel kan uitglijden op het moment dat ze naar een ander deel van de zaak willen lopen en ook klanten die in dit deel van de winkel komen om een boeket te laten samenstellen, kunnen hierdoor onderuit gaan. Dit kan leiden tot ernstige verwondingen. Niet alleen is dat heel erg vervelend voor de klant of het personeelslid, omdat de verwondingen hen beperken in hun doen en laten, het kan er ook voor zorgen dat jij een onkostenvergoeding uit moet keren. En ieder personeelslid dat ziek bij huis zit, brengt natuurlijk ook kosten met zich mee. Het neerleggen van een antislipmat is dan ook absoluut aan te raden voor ieders veiligheid!

Antislipmat voor betere gezondheid

Kies je voor de aanschaf van een antislipmat, kies dan meteen voor een exemplaar dat extra voordelen biedt, zoals een ergonomische variant. Normaal gesproken is het zo dat mensen gedurende de dag te maken krijgen met verschillende ondergronden en verschillende houdingen. Op de werkvloer is dit niet altijd het geval. Zoals gezegd is het in sommige sectoren nu eenmaal zo dat je veel moet staan. Dit kan voor jouw lichaam consequenties hebben. Is de ondergrond bijvoorbeeld erg hard en moet hier veel over heen en weer gelopen worden, dan zorgt dit voor schokken in de gewrichten. Een antislipmat kan er niet alleen voor zorgen dat je zonder uit te glijden kunt lopen, maar zorgt er ook voor dat de ondergrond mee veert. Met de juiste mat is er sprake van demping en worden je gewrichten veel minder zwaar belast. Tegelijkertijd kunnen goede matten ook kou tegenhouden, zodat je niet de hele tijd last van koude voeten hebt. En wordt er veel gewerkt met machines die trillingen veroorzaken, dan kan een speciale mat deze trillingen opvangen. Ook om die redenen is het dus echt aan te raden om van een antislipmat gebruik te maken.

Staandwerk biedt diverse matten

Kies jij voor het gebruik van een antislipmat op de werkvloer, dan levert dit jou, je medewerkers en eventueel ook je klanten dus verscheidene voordelen op:

  • veel kleinere kans op bedrijfsongevallen als gevolg van uitglijden
  • sterke vermindering van het ontstaan van werkgerelateerde gezondheidsklachten
  • minder kosten door arbeidsuitval

Alle reden dus om zo snel mogelijk er voor te gaan zorgen dat ook jouw bedrijfsvloer zo veilig mogelijk wordt gemaakt met behulp van een antislipmat of ergonomische mat, afhankelijk van jouw specifieke bedrijf en situatie. Naar wat voor soort matten jij ook op zoek bent, bij Staandwerk kun je altijd een geschikte soort vinden. Zoals hun bedrijfsnaam al aangeeft, zijn zij gespecialiseerd in het creëren van oplossingen voor sectoren waar er veel staand wordt gewerkt. Met hun hulp kun jij de werkomgeving een stuk veiliger en gezonder maken. Voor antislip matten moet je dus ook zeker eens bij hen kijken. Weet jij niet zeker wat voor jou de beste optie is? Neem dan gerust contact met hen op voor een advies op maat. Bij Staandwerk kunnen zij jou altijd adviseren over de beste antislipmat voor jouw specifieke situatie! Lees meer..

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn