Artikel website

Nederlandse organisaties met artikelen voor bedrijven

Asbest verwijderen

Bestvision - asbest verwijderenDe woning is een van de belangrijkste dingen in het leven van de mens. Veel mensen zeggen niet materialistisch te zijn, maar verschillende eigendommen zijn heel belangrijk om te kunnen overleven. Vroeger had de mens al beschutting nodig, die werd gevonden in grotten en later in zelf gebouwde hutten. Wilde dieren die op jacht zijn moeten worden vermeden en weersinvloeden kunnen ervoor zorgen dat het lichaam onderkoeld of juist oververhit raakt. Tegenwoordig hoeft men niet meer bang te zijn voor wilde dieren, maar meer voor andere mensen die kwaad in de zin hebben. Weersomstandigheden kunnen nog steeds zorgen voor problemen, bijvoorbeeld wanneer het regent, sneeuwt of stormt. Het lichaam moet worden beschermd tegen de natuur en bovendien is het een stuk aangenamer wanneer je droog en warm binnen zit. Het huis is daarom heel belangrijk en moet goed worden onderhouden. Oudere huizen zullen op den duur gerenoveerd moeten worden, wat niet altijd even gemakkelijk is. Vaak bevatten woningen die gebouwd zijn in de jaren na de oorlog tot in de jaren ’80, op verschillende plaatsen asbest. Wanneer een verbouwing aan een gebouw plaatsvindt dat asbest bevat, moet dit met veel zorg gebeuren. Blootstelling aan asbest kan heel schadelijk zijn en daarom moet je asbest verwijderen uitbesteden aan een professional. Je weet vaak van tevoren niet op welke plekken in je oudere woning asbest aanwezig is en dit maakt verbouwingen erg lastig te plannen. Het is echter van groot belang dat je asbest verwijderen niet zelf gaat doen, omdat je dan je gezondheid in gevaar brengt. Ook de buurt is niet veilig als je zelf aan het werk gaat met deze klus en om deze reden is het dan ook verboden om asbest verwijderen zelf te doen. Het is dus zaak om een professional te vinden die dit voor je kan doen.

Asbest verwijderen? Laat dit door professionals doen

Asbest is de verzamelnaam van mineralen, die in de natuur voorkomen en bestaan uit kleine vezels. Deze kun je vaak niet met het blote oog zien, maar de mineralen kunnen voor verschillende doeleinden gebruik worden. Het heeft veel nuttige eigenschappen: het is sterk, slijtvast, isolerend en goedkoop. Daarom werd het veel gebruikt in dakbedekking, rioolbuizen, bloembakken en in de remmen van voertuigen. In gebonden vorm heeft asbest geen negatieve gevolgen voor de gezondheid van de mens. Als de losse vezels echter worden ingeademd, lopen ze vast in de longen of verspreiden ze zich door de weefsels. Dit kan leiden tot verschillende ziektes zoals longkanker en asbestose. Omdat asbest zo schadelijk kan zijn voor de gezondheid, is het dus van groot belang dat je asbest verwijderen niet zelf gaat doen. Als er asbest in vaste vorm in je huis zit, kan dit helemaal geen kwaad. Zodra je echter asbest verwijderen gaat, wordt de vaste vorm verbroken en gaan de vezels de lucht in. Zodra je deze inademt kunnen ze schade aanrichten en daarom moet asbest verwijderen altijd worden uitbesteed aan een professioneel bedrijf. Er zijn verschillende bedrijven die zich specialiseren in asbest verwijderen, zodat je een verbouwing niet lang stil hoeft te leggen als asbest wordt aangetroffen. In de meeste gevallen kun je echter voor je begint met verbouwen al uitgaan van het feit dat je asbest gaat aantreffen. Om de verbouwing niet stil te hoeven leggen voor het asbest verwijderen, kun je het beste van tevoren een inventarisatie laten maken. Tijdens een asbestinventarisatie wordt gekeken of en waar zich asbest bevindt in het gebouw, in welke vorm en concentratie dit is en op welke manier het asbest verwijderen het beste kan gebeuren. Er zijn verschillende soorten inventarisaties, waar je voor kunt kiezen. Het is afhankelijk van het soort gebouw, de kans dat er asbest aanwezig is en verschillende andere factoren welke aanpak het beste gekozen kan worden.

Best Vision Groep

Als je op zoek bent naar een professional die asbest verwijderen kan voorbereiden op een betrouwbare en veilige manier, kun je het beste eens op www.bestvision.nl kijken. Best Vision Groep is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het doen van asbestonderzoek voor het asbest verwijderen. Als je vermoedt of weet dat er asbest is gebruikt bij het bouwen van je gebouw, kun je een asbestonderzoek laten uitvoeren voor een verbouwing of sloop. De inspecteurs komen dan materiaalmonsters nemen, die worden geanalyseerd en op basis waarvan een rapportage over het gebouw wordt gegeven. Bij een asbestinventarisatie kun je rekenen op:

  • volledige deskresearch
  • visuele inspectie, inclusief licht destructief onderzoek
  • monstername van asbestverdachte materialen
  • beoordeling van de staat en omvang
  • bepalen van het potentiële risico
  • uitvoeren van laboratoriumanalyse van de materiaalmonsters
  • rapportage

Deze inventarisatie kan worden uitgebreid, bijvoorbeeld op basis van het gebruik van het gebouw. Na de inventarisatie kan worden overgegaan op asbest verwijderen aan de hand van het opgestelde plan. Best Vision Groep is dus niet het bedrijf waar je het asbest verwijderen aan uitbesteedt. Je moet namelijk een inventarisatie laten doen door een onafhankelijk bedrijf, voor je het asbest verwijderen laat. Dit betekent dat als je asbest wilt laten saneren, je altijd een inventarisatie moet laten doen door een andere partij dan het saneringsbedrijf. Wil je dus een verbouwing doen, maar wil je weten of er zich asbest bevindt in het gebouw? Of weet je al dat er asbest aanwezig is, maar wil je dit op een deskundige wijze laten verwijderen? Ga dan naar www.bestvision.nl voor meer informatie over asbest verwijderen en het laten inventariseren van asbest in het pand.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn