Artikel website

Nederlandse organisaties met artikelen voor bedrijven

Bel het UWV voor al je vragen over je uitkering

Bel UWV | Uitkeringsinfo.nl

Het is voor niemand fijn om zijn of haar baan te verliezen, maar het is in ieder geval fijn om te weten dat je er in Nederland nooit alleen voor staat. Mocht je werkloos raken na een dienstverband van een x aantal jaren, dan kun je in ieder geval rekenen op een WW uitkering. Een WW uitkering is geen bijstandsuitkering. Dat betekent dat je na het verlies van je baan niet direct in de bijstand terecht komt. Het is immers fijn dat je gebruik kunt maken van een bijstandsuitkering, maar de meeste mensen vermijden deze optie liever. Met de WW uitkering kun je de periode tussen twee banen overbruggen. Je krijgt eerst 80% en daarna 70% van je oude loon uitgekeerd gedurende een x aantal maanden of jaren. Je hoeft je dan geen zorgen te maken over je inkomsten en kunt rustig op zoek gaan naar een nieuwe baan. Afhankelijk van de duur van je WW uitkering kun je bijvoorbeeld ook een nieuwe opleiding of cursus volgen. Misschien wil je immers wel heel iets anders. Het is daarom fijn dat je een WW uitkering kunt aanvragen. Maar hier zitten wel voorwaarden aan vast. Mocht je willen weten hoe de vork nu precies in de steel zit, bel dan met UWV. Als je bijvoorbeeld weet dat je contract afloopt en niet meer verlengd zal worden, dan is het verstandig om snel contact op te nemen met het UWV, zodat je precies weet wat je kunt verwachten op het moment dat je contract verloopt. Als je ontslagen wordt, dan heb je in principe geen recht op een WW uitkering. Dus mocht er ontslag dreigen, bel dan met UWV om te kijken welke opties je hebt.  Je kunt bijvoorbeeld weggaan bij je oude baan met wederzijds goedvinden. Dan heb je namelijk wel recht op een WW uitkering. Het zijn kleine subtiele verschillen die meer over de vorm gaan dan over de inhoud, maar het zijn wel degelijk verschillen die van belang zijn. Bel het UWV dus voor al je vragen. Het kan om de WW uitkering gaan, maar je kunt uiteraard ook vragen hebben over andere uitkeringen. Hierbij kun je denken aan:

  • Bijstandsuitkering
  • WIA uitkering
  • Wajong uitkering

Dus aarzel niet en bel het UWV als je ergens tegen aanloopt. Beter te vroeg, dan te laat, want het kan je een hoop geld opleveren.

Vind het juiste telefoonnummer en bel het UWV

Als je het UWV wilt bellen, dan heb je natuurlijk een telefoonnummer nodig. Dit telefoonnummer kun je vinden op de website van uitkeringsinfo.nl. Hier kun je uiteraard ook terecht voor allerlei informatie, maar je vindt er dus ook het juiste telefoonnummer. Dit is een 0900 nummer en kost 90 cent per minuut. Maar je hebt dan wel het voordeel dat je direct wordt doorverbonden met de juiste afdeling. Dus je kunt op deze manier de wachttijden ontlopen en snel je vraag stellen. Bel het UWV aan het begin van de week, want dan weet je namelijk zeker dat je geen onnodige vertraging oploopt. Veel mensen stellen het belmoment uit tot het einde van de week. Dat betekent dat het dan opeens druk is en dat betekent ook dat alles weer wordt doorgeschoven. Stel het moment dus niet uit en bel het UWV direct wanneer duidelijk is dat je een belangrijke vraag moet stellen aan het UWV.

Bel het UWB snel en gemakkelijk

Het bureaucratische apparaat is al lastig genoeg, dus het is fijn dat bellen met het UWV niet ingewikkeld is. Als je belt, dan krijg je de telefoniste aan de telefoon. Deze kan je direct doorverbinden met de juiste afdeling. Lees meer..

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn