Artikel website

Nederlandse organisaties met artikelen voor bedrijven

De kunststof leidingsystemen bleken de uitkomst te zijn

Als onderneming heb je niet alleen het beste voor met je bedrijf. Zo werkt het niet. Je moet letten op veel meer factoren. Zoals het welzijn van de mensen om je heen, het welzijn van de medewerkers en natuurlijk ook het milieu. Aangezien wij ontzettend veel water gebruiken bij het koelen tijdens onze productie, hebben we het grootste gedeelte van de winst van vorig jaar gereserveerd om in 2018 te gebruiken om aanpassingen te doen. We hebben bijvoorbeeld gekozen voor:

  • Beschermende kleding voor alle medewerkers;
  • Opleidingen en cursussen op onze kosten;
  • Betere manieren van produceren.

Het laatste betekende concreet dat een aantal van de machines hun tijd gehad hadden. Zij waren verouderd. Ze werkten nog prima hoor, maar deze machines gebruikten veel meer energie en hadden meer water nodig dan de nieuwere machines. Het was daarmee de investering meer dan waard omdat we bewuster wilden gaan werken. Daarbij hebben gekozen voor kunststof leidingsystemen. Niet omdat het moet overigens, er zijn geen richtlijnen voor het gebruik van kunststof leidingsystemen binnen ons bedrijf omdat we buiten de wetgeving om gerekend worden op dat gebied. Maar de kunststof leidingsystemen waren een toevoeging die het mogelijk maakte om nog beter te produceren en nog beter om te gaan met het milieu. Onder andere door een langere levensduur van de kunststof leidingsystemen, maar ook een verbeterde productiekracht van de machines waardoor we technisch gezien nog minder water nodig hebben.

Investeren in kunststof leidingsystemen loonde

We wilden niet zomaar investeren. We wilden zeker weten dat we een goede partner kozen die ervaring heeft met bedrijven in onze sector. Daarom zijn we naar Mosman (mosman.eu) gegaan. De ervaring met kunststof leidingsystemen, de voordelen van het bedrijf en uiteraard de expertise gaven de doorslag. Zeker toen zij aanboden om ook de overige leidingen even te bekijken om te zien of er op dat gebied ook winst gemaakt kon worden. Het betekende concreet dat veel leidingen vervangen werden door kunststof leidingsystemen die betere prestaties mogelijk maakten en die een veel langere levensduur hebben. We zijn er trots op dat we een van de eerste bedrijven in onze branche zijn die kunststof leidingsystemen gebruiken en daarmee rekening houden met het milieu en het ondernemen van de toekomst. Niet dat we onszelf op de schouders kunnen slaan overigens, we hebben nog steeds genoeg dingen die we aan kunnen passen waardoor we nog bewuster kunnen ondernemen. In ieder geval hebben we al goed kunnen merken dat onze klanten het sterk waarderen en dat is natuurlijk alweer mooi meegenomen.

Ondernemen met het oog op de toekomst

We vinden het van belang dat er gewerkt wordt met oog voor de toekomst. We zijn hier zelf relatief laat mee begonnen omdat we lange tijd als startup door het leven gingen en daarbij geen tijd of geld hebben genomen om hiermee aan het werk te gaan. Maar om heel eerlijk te zijn, moeten we toegeven dat het een prettiger idee is om te werken op de manier die we nu gekozen hebben. Zeker omdat onze medewerkers ook het idee hebben dat we een bedrijf zijn met oog voor de toekomst en het welzijn voor de mensen om ons heen en de klanten. Dat werkt makkelijker, zeker na de vele opleidingen die we weggegeven hebben aan de mensen hier, waardoor zij makkelijker en beter kunnen werken. We gaan hier in de toekomst zeker mee door. Het knabbelt wellicht iets aan onze marge, maar dat betekent niet dat de kosten hoger zijn dan de baten, zeker niet wanneer je verder kijkt dan geld alleen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn