Artikel website

Nederlandse organisaties met artikelen voor bedrijven

E-sigaret in plaats van tabak

Ben jij een roker? Dan moet je zeker eens overwegen om over te stappen op het gebruik van de e-sigaret! Helemaal stoppen met roken is natuurlijk het grootste cadeau dat jij jezelf kunt geven, maar laten we eerlijk zijn, dit is iets dat voor velen echt ontzettend lastig is. Veel rokers hebben al diverse stoppogingen ondernomen, maar komen toch iedere keer weer terug bij hun zakje shag of hun pakje sigaretten. Waarom is het stoppen nu zo lastig en hoe kan een e-sigaret hulp bieden? Het stoppen is vaak lastig om twee redenen. De eerste is dat je gewoon verslaafd bent aan de stoffen die er aan de tabak toegevoegd worden. Je kunt wel willen stoppen, maar dan speelt al snel de verslaving op, die meer en meer nicotine wil. Dat maakt het stopproces dus zo ontzettend lastig. De tweede reden dat stoppogingen zo vaak mislukken, is dat het opsteken van een sigaretje ook gewoon een ingesloten gewoonte is, helemaal als je al op jonge leeftijd bent begonnen met roken. Je hebt van die vaste momenten waarop je er even eentje opsteekt, bijvoorbeeld na het eten. Het is erg lastig om dit niet te doen, om dit patroon te doorbreken. Ga je een e-sigaret gebruiken, dan hoef je deze gewoonte niet te stoppen, maar kun je hier zonder problemen mee doorgaan!

E-sigaret is gezonder

Maar waarom zou je nu een e-sigaret willen gaan gebruiken, wat is het voordeel hiervan ten opzichte van tabak? Het grootte voordeel is natuurlijk de gezondheidswinst die je behaalt. Het inademen van rook is niet bepaald goed voor je longen en voor andere delen van je lichaam. Je vergroot hiermee de kans op het ontwikkelen van heel veel ziektes en aandoeningen. Het grote voordeel van een e-sigaret is dat je hiermee geen rook inademt, maar damp, wat eigenlijk geen schade toebrengt. Daar komt nog eens bij dat er aan reguliere sigaretten heel veel schadelijke ingrediënten toegevoegd worden, terwijl er in de e-liquid die je dampt nauwelijks een schadelijk element zit. Je doet je gezondheid er dus echt een heel groot plezier mee. Daar komt nog eens bij dat het:

  • minder stank creëert
  • je jouw omgeving niet meer laat meeroken
  • op de lange termijn minder duur is dan tabaksproducten

Ook financieel gezien zit er dus een voordeel aan het overstappen op het dampen door middel van een e-sigaret. Het is dan ook echt aan te raden om dit te gaan doen!

Maak je keus

Wat echter wel wat lastig is, is het uitzoeken welke e-sigaret voor jou de beste keus is. Bij gewone sigaretten weet je precies welk merk jouw voorkeur heeft, nu moet je helemaal weer uitzoeken welk model voor jou de beste optie is en welke e-liquid je het liefst gebruikt. Maar het uitzoeken van de juiste e-sigaret voor jou is natuurlijk iets wat je maar eens hoeft te doen. Je moet er dus even wat tijd voor nemen, maar dan hoef je hier ook niet weer over na te denken. Bij E-Smokershop kunnen zij jou uitstekend helpen bij dit keuzeproces. Zij kennen als geen andere de verschillende merken en modellen die er op de markt zijn en zij weten ook als geen ander welk type het meest geschikt is voor welk type damper. Aan de hand van een paar vragen, kunnen zij jou vaak al snel vertellen welk model jij het beste kunt kopen. Dit kun je in hun winkel in Apeldoorn doen, maar je kunt ook naar e-smokershop.nl gaan en daar meer lezen over welke e-sigaret het meest geschikt is voor welke type roker.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn