Artikel website

Nederlandse organisaties met artikelen voor bedrijven

Een esta aanvragen? Wacht hier niet te lang mee

Wilt u graag een esta aanvragen? Dan bent u bij esta-aanvragen.com aan het juiste adres. U moet een esta aanvragen als u voet op Amerikaanse bodem wilt zetten. Of u nu naar het vaste land gaat, nar Puerto Rico, Guam, de Amerikaanse Maagdeneilanden of Hawaii, vergeet nooit om een esta aan te vragen want anders wordt u linea recta teruggestuurd. In dat opzicht zijn de regels een stuk strenger dan wanneer u een visum aanvraagt voor en ander land, stel Rusland of Turkije. Dan is het zelfs een optie om nog een visum te kopen op de luchthaven waar u net bent geland. Misschien reist u naar Azië maar moet u twaalf uur wachten in Moskou, koop dan een dagvisum zodat u deze mooie stad vlug mee kunt nemen. Wist u dat u zelfs een esta aanvragen moet als u enkel op doorreis bent in de VS? En het is nogal een belangrijk land qua doorreizen. Voor u kan het namelijk behoorlijk goedkoop uitvallen als u een ticket boekt met een tussenstop op een luchthaven in de Verenigde Staten. Reist u vervolgens door naar Canada, Mexico of nog zuidelijker? Denk ook dan op tijd aan het esta aanvragen. Dit land is hier overigens uniek in, samen met het minuscule landje Nauru, gelegen ergens in de Stille Oceaan.

Een esta aanvragen is eenvoudig en online te regelen

U wilt aldus een esta aanvragen omdat u dit machtige land met een president waar we wel onze vraagtekens bij mogen zetten wilt bezoeken. Gaat u erheen voor een vakantie? Een roadtrip van oost naar west? Gaat u er studeren, een conferentie volgen of hebt u een belangrijke werkafspraak? Als u de vlucht, de route en het hotel hebt uitgezocht en hebt geboekt dan is het belangrijk om het esta aanvragen aldus niet te vergeten. Er zijn overigens een aantal situaties waarbij het kan gebeuren dat het esta aanvragen mislukt. Het wordt geweigerd. Dan zijn er altijd nog oplossingen te vinden maar we willen u hier in deze tekst wel alvast waarschuwen voor dit feit. Een aantal redenen hebben we voor u opgesomd:

  • U hebt een noodpaspoort,
  • U bent bij uw vorige bezoek langer gebleven dan was toegestaan,
  • U hebt een strafrechtelijk verleden,
  • Uw visumaanvraag is eerder al eens geweigerd,
  • Bent u na 11 maart 2001 in Irak, Iran of Syrië geweest, ook al was het enkel als vakantiebestemming? Ook dan kan de aanvraag geweigerd worden.

U moet dus van te voren goed nadenken over deze zaken. Als er iets aan de hand is, en dat zal in 99 procent van de gevallen zo zijn, dan komt het esta aanvragen helemaal goed!

Hebt u ten slotte nog vragen? Lees dan onze website aandachtig door

Ook kunt u de Nederlandse overheid om advies vragen en natuurlijk kunt u de Amerikaanse ambassade in Nederland ook via de mail of telefoon benaderen. Dit zal doorgaans niet nodig zijn. Het esta aanvragen wijst zich in principe via onze website van ESTA Aanvragen wel vanzelf. En als Nederlander is er eigenlijk geen reden om te denken dat uw aanvraag gaat worden afgewezen. En mochten er toch prangende kwesties spelen dan zal de Amerikaanse overheid binnen 72 uur persoonlijk contact met u opnemen zodat u eventuele obstakels uit de weg kunt nemen zodat u de esta snel in huis hebt waarop u letterlijk uw weg mag vervolgen. Vergeet niet om op tijd aan het esta aanvragen te beginnen. De reisorganisatie waar u de tickets en/of vakantie hebt geboekt zal u daar vast en zeker ook op wijzen maar een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn