Artikel website

Nederlandse organisaties met artikelen voor bedrijven

Een goedkope 3d printer kopen?

Er komen steeds meer 3d printers op de markt voor consumenten. Wanneer je zo’n printer wil aanschaffen is het belangrijk om eerst te weten welke soorten er zijn, wat de prijzen zijn en welke het best bij je wensen past. 3d Printer Kopen Gids heeft daarom een aantal 3d printers op een rijtje gezet aan  de hand van verschillende prijsklassen. Dan weet je gelijk welke goedkope 3d printer je moet kopen. 

Goedkope 3d printer kopen: prijsklassen

Het is verstandig om eerst een goedkope 3d printer te kopen wanneer je nog niet veel ervaring hebt met deze manier van printen. Het is echt wel even een andere techniek wat erbij komt kijken en is niet zo makkelijk als een gewoon papiertje afdrukken. Je doet er dus goed aan om eerst een goedkope 3d printer te kopen, zodat het niet erg is als er wat mis gaat. Om een indicatie te geven van printers hebben wij dit op volgorde van prijs gezet, namelijk:

  • Een printer onder de €250
  • Een printer onder de €500
  • Een printer onder de €750
  • Een printer onder de €1000

Een printer onder de €250

Ook met een klein budget kun je een goedkope 3d printer kopen. Zelfs voor minder dan €250 kun je er al eentje aanschaffen. Deze printer is van het merk XYZprinting en heet de Da Vince jr. Het voordeel is dat deze printer ondanks de lage prijs, goede prints kan afdrukken. Daarnaast is deze printer voorzien van een groot gebruiksgemak, wat dus vooral voor beginners erg handig is. Een nadeel van deze printer is wel dat het groot van formaat is waardoor het niet altijd past in krappe ruimtes. Zorg dus wel als je deze printer wilt aanschaffen voor voldoende ruimte om hem neer te zetten. 

Een printer onder de €500

De M3D Micro printer is een goede optie als je een goedkope 3d printer wilt kopen onder de €500. Deze printer biedt prima printkwaliteit en door de compacte vorm en stijl is deze printer goed in huis te gebruiken. Doordat het apparaat zeer stil is kan het ook nog eens heel goed in de woonkamer worden neergezet. Niemand zal er last van hebben! Een nadeel van deze printer is dat het detailniveau minder is dan printers in een hoger segment. 

Een printer onder de €750

De Qidi Tech I kun je al aanschaffen voor minder dan €750. Deze printer behoort tot één van de betere printers in dit segment en kan PLA, ABS en PVA prints maken. Deze printer heeft dus veel opties en mogelijkheden, waaronder een hoge resolutie instelling. Samen met de prijs maakt dit een zeer aantrekkelijke printer als je een goedkope 3d printer wilt kopen. 

Een printer onder de €1000

Heb je toch een wat ruimer budget te besteden? Ga dan voor de Flashforge Creator Pro. Deze 3d printer is de beste in dit segment. Ondanks de redelijk lage prijs komt deze printer het dichtst in de buurt van de industriële printers. Deze printer kan net zoals de Qidi Tech I in PLA, ABS en PVA printen. Dit is dus een absolute topper met een stevige metalen behuizing. Een goedkope 3dprinterkopen.nl? Dan is deze 3d printer echt aan te raden! 

Zelfbouw kit

Nog goedkoper uit zijn dan de bovengenoemde printers? Kies dan voor een zelfbouw kit. Hierbij krijg je losse onderdelen die zelf in elkaar kunnen worden gezet. Hierdoor betaal je veel minder fabriekskosten waardoor de kosten sterk worden gedrukt. Het is wel aan te raden om een zelfbouw kit van een bekend merk aan te schaffen. Bij deze printers zitten namelijk veel handleidingen en video’s wat het installeren makkelijker maakt. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn