Artikel website

Nederlandse organisaties met artikelen voor bedrijven

Een strafbeschikking ontvangen? Overweeg alle stappen zorgvuldig

Het kan je overkomen dat er iets gebeurt in je leven en niet te lange tijd later ontvang je in je brievenbus een strafbeschikking. Dat is natuurlijk even schrikken. Je komt immers direct in aanraking met de officier van justitie. Laat je echter niet al te snel intimideren door zulke titels. Als je namelijk een strafbeschikking hebt ontvangen, dan betekent dat in de regel dat er geen rechter naar heeft gekeken. Het is dus ook geen officiële straftoekenning. Toch accepteren mensen de straf vaak zonder meer omdat de schrik er natuurlijk goed in zit en mensen het liefst zo snel mogelijk weer verder gaan met hun leven. Een strafbeschikking ontvangen van de officier van justitie klinkt officieel en de associatie met een autoriteit bepaalt voor mensen al snel de te kiezen route. Dat betekent dat ze de straf zonder meer erkennen en deze niet aanvechten. Dit is natuurlijk precies wat de officier van justitie verwacht. Mensen die niet bekend zijn met het rechtssysteem zijn gemakkelijk te intimideren en door een strafbeschikking op te sturen kunnen de officiers van justitie gemakkelijk geld en tijd besparen. De periode waarin je bezwaar kunt maken is ook met opzet erg kort gemaakt, zodat je nauwelijks de tijd hebt om van de schrik te bekomen. Het is natuurlijk goed mogelijk dat een straf terecht is, maar dat wil niet zeggen dat de straf die je opgelegd hebt gekregen ook passend is. Straffen kunnen variëren van taakstraffen tot en met een rijontzegging. Een taakstraf kan soms oplopen tot wel 180 uur. Het is maar de vraag of de straf die je opgelegd krijgt dus wel passend is, maar jij kunt er zelf weinig aan veranderen. Tenzij je direct een advocaat in de arm neemt, nadat je een strafbeschikking hebt ontvangen. Een strafbeschikking leidt al snel tot een melding op je strafblad en dat heeft natuurlijk consequenties voor de toekomst. Je wilt er dus het liefst alles aan doen om de strafbeschikking ongedaan te maken. Als je een strafbeschikking hebt ontvangen, ga dan eerst naar strafbeschikking-advocaat.nl.

Schakel direct een advocaat in nadat je een strafbeschikking hebt ontvangen

Als je op de site kijkt, dan zie je al snel dat je vrij gemakkelijk contact kunt leggen met een advocaat strafbeschikking. Je kunt je zaak direct voorleggen aan een ervaren advocaat, nadat je een strafbeschikking hebt ontvangen. Deze kan dan goed kijken wat er precies aan de hand is, welke straf er is opgelegd en of je verzet mogelijk is. Vaak is het namelijk zo dat dat de strafbeschikking direct aan het begin van het proces wordt opgelegd. Denk aan het boek Het Proces van Kafka waarin een bankmedewerker wordt aangeklaagd zonder dat op dat moment duidelijk is wat de aanklacht is, wat de bankmedewerker heeft misdaan en wie de aanklacht heeft ingediend. In tegenstelling tot deze bankmedewerker kun jij met behulp van een advocaat wel in verweer komen. Vaak blijkt namelijk dat het strafdossier niet volledig is. Het komt dan ook heel vaak voor dat de rechter een lagere straf opgelegd dan het openbaar ministerie. Gezien dit feit is het altijd verstandig om nooit zonder meer een strafbeschikking te accepteren.

Kies voor een advocaat van strafbeschikking-advocaat.nl

Als je een strafbeschikking hebt ontvangen, dan kun je gratis contact opnemen met één van de advocaten van strafbeschikking-advocaat.nl. Dat is dus altijd een goed idee, want je hebt niets te verliezen en alles te winnen. Als je dus een strafbeschikking hebt ontvangen, ga dan snel naar de website. Je ontvangt dan:

  • Deskundig advies
  • Hulp bij het instellen van verzet (bezwaar)
  • Binnen 24 uur contact met een advocaat
  • Een gratis eerste gesprek
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn