Artikel website

Nederlandse organisaties met artikelen voor bedrijven

Filterhuis kunststof: heb jij professionele filters nodig?

Heb jij professionele filters nodig? Je leest het in dit artikel. Filters worden voor veel doeleinden gebruikt, denk bijvoorbeeld aan waterzuivering, wijnfiltratie en ga zo maar door. Filters worden dus voornamelijk gebruikt voor filtratie oplossingen voor de voedings- en drankenindustrie, de (Bio)farmaceutische markt en industriële markten. Bij technofilter worden filterzakken en filterkaarsen van 0.01-2000 micron aangeboden. Dit geeft het filterbereik weer in micrometer. Doordat dit filterbereik beperkt is, zijn ze bij technofilter erg gespecialiseerd in dit specifieke bereik. De filters zijn er in verschillende uitvoeringen. Zo heb je de filterkaars, dit is een cilindervormig filter, en ook heb je de filterzak en het actieve koolelement. De filterkaars kan je onderverdelen in verschillende categorieën, namelijk de deeltjes filterkaars, bacterie filterkaars en RVS filterkaars. Om de filterkaarsen te gebruiken worden ze in een filterhuis van kunststof of roestvrijstaal geplaatst. De bacterie filterkaars is speciaal ontworpen om bacteriën uit een vloeistof te verwijderen. Hierbij wordt, afhankelijk van het doeleinde, een hydrofoob of een hydrofiel membraan voor gebruikt. Hydrofobe stoffen zijn stoffen die water niet afstoten, dus goed oplossen in water. Hydrofiele stoffen zijn stoffen die water afstoten.

technofilter

In 1988 is technofilter opgericht, technofilter is vanaf het begin gespecialiseerd in het oplossen van filtratie problemen, het verbeteren van bestaande filterprocessen, en het dimensioneren van nieuwe processen. Bij technofilters leveren ze veel verschillende filters met verschillende doeleinden, een filterhuis gemaakt van kunststof of van RVS en nog veel meer. Ook geven ze bij technofilter advies op maat. Wat het onderscheid maakt bij technofilter is:

  • Advies: gespecialiseerd in het oplossen en verbeteren van filterproblemen.
  • Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding
  • Kennis: sinds 1999 een zeer ruime filtratie kennis opgebouwd
  • Persoonlijk contact
  • Altijd bereikbaar: ook in noodgevallen
  • Levering uit voorraad

Neem een bezoek aan de websitetechnofilter.eu voor meer informatie.

Filterhuis kunststof

De filterkaarzen worden geplaatst in een filterhuis van kunststof. Dit filterhuis van kunststof wordt voornamelijk gebruikt in de vloeistoffiltratie. Bij technofilters zijn er kunststof filterhuizen in verschillende maten en van verschillende materialen. Wanneer je bijvoorbeeld het filterproces met eigen ogen wilt zien en controleren, kan je kiezen voor een doorzichtig filterhuis van kunststof. Meestal wordt hiervoor polypropeen (PP), polyethyleen (PE), en SAN gebruikt, dit is meestal de beste keuze voor chemische doeleinden. Ook heb je PVDF, dit is een duurder materiaal en wordt meestal gebruikt bij hoge temperaturen. Industriele filterhuizen zijn meestal niet van kunststof maar van RVS gemaakt. De enkelvoudige filterhuizen van kunststof zijn beschikbaar in de standaard filterkaars maten. Dit heeft een diameter 62mm tot 69mm en een lengte van 5,10 en 20 inch. Het meervoudige filterhuis gemaakt van kunststof worden geleverd voor 5 of 10 filterelementen met lengtes 10, 20, 30 en 40 inch. Daarnaast wordt ook voor een perslucht-, vacuüm- en gasfilter een filterhuis van kunststof gebruikt. Dit wordt vooral gebruikt om olie uit perslucht te verwijderen. Ook wordt stof en vuil met dit filter verwijderd. Dit filter is beschikbaar in verschillende maten. Als je naast de olie en het vuil ook kleinere deeltjes wilt filteren wordt aangeraden om achter het persluchtfilter een actief koolelement te plaatsen. Verschillende persluchtfilters van technofilter zijn door een onafhankelijk instituut gevalideerd.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn