Artikel website

Nederlandse organisaties met artikelen voor bedrijven

Geld nodig? Kies dan voor een particuliere lening

Tijdens een mensenleven kan er van alles gebeuren en vaak heb je te maken met financiële tegenslagen. Dan kun je natuurlijk wel wat extra geld gebruiken. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat je in een situatie terecht komt waarin je de huur niet meer kan betalen. Als dat te lang duurt, dan wordt je uiteindelijk uit je woning gezet en je krijgt te maken met een schuld. Zover kun je het natuurlijk niet laten komen. Mocht jouw bank je geen krediet willen verlenen, dan kun je gebruik maken van een particuliere lening. Dan hoef je meestal niet aan allerlei voorwaarden te voldoen. Het gaat immers om een particuliere lening, dus je maakt zelf individuele afspraken met degene die jou een lening verstrekt. Je kunt bijvoorbeeld zelf aangeven hoeveel aan rente je wilt betalen en je kunt aangeven hoeveel je per week of per maand wilt terug betalen. Dus als je bijvoorbeeld 2500 euro aan huur moet betalen, dan kun je naar particulier-geld-lenen.nl surfen. Hier kun je dan in ieder geval drie dingen doen. Allereerst kun je zelf op zoek gaan naar mensen die een lening aanbieden. Op de site vind je namelijk allerlei advertenties van mensen die leningen aanbieden. Als er iemand tussen zit die jou kan helpen, dan kun je contact op nemen met deze particulier. Vervolgens kun je je situatie uitleggen en als de persoon akkoord gaat, dan kun je vervolgens bespreken hoe je gaat terugbetalen en daar kun je dan afspraken over maken. Uiteraard dient er ook rente betaald te worden en daar moet je van te voren ook heldere afspraken over maken. Je kunt ook aangeven wat je per maand verdient en wat je maximaal kunt terugbetalen. Een andere optie is om via de site offertes op te vragen. Als je hier voor kiest, dan moet je eerst de volgende informatie invullen:

  • Gewenst leenbedrag
  • Indicatie netto maandinkomen
  • Dienstverband
  • Land waar je woont (Nederland of België)
  • Soort lening

Vervolgens krijg je geheel vrijblijvend een offerte toegestuurd. Een derde optie waar je ook gebruik van kunt maken als je kiest voor een particuliere lening is om zelf een advertentie te plaatsen. Je kunt een bericht opstellen waarin je je situatie uitlegt en waarin je beschrijft hoeveel geld je nodig hebt. Vervolgens kunnen mensen reageren. Dit werkt dus in principe hetzelfde als optie 1, maar dan andersom. In plaats van reageren op advertenties plaats jezelf de advertentie. Daarnaast vind je op de site ook verschillende advertenties van organisaties of instellingen die leningen aanbieden. Je hebt dus voldoende opties als je geld nodig hebt.

Een particuliere lening voor je bedrijf

Als je een bedrijf hebt, dan heb je soms geld nodig voor een uitbreiding. Maar banken zijn niet zo happig op dat soort zaken. Het blijven risico’s en na de crisis van 2008 zijn banken zeer voorzichtig. Dus mocht je in je bedrijf willen investeren, dan kun je ook kiezen voor een particuliere lening. Ook dit kun je regelen via de site. Het gaat om grote bedragen, dus het is belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij degene die jou de lening aanbiedt. Zorg er daarom voor dat je alle afspraken goed opschrijft. Mocht je meer willen weten over een particuliere lening, dan kun je natuurlijk altijd even een kijkje nemen op de website.

Een lening op een vertrouwde manier

Of het nu om kleine bedragen gaat of hele grote bedragen, het is altijd belangrijk dat alles goed geregeld wordt. Op de site kun je daarom meer informatie lezen over de particuliere lening en de mogelijkheden die je hebt.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn