Artikel website

Nederlandse organisaties met artikelen voor bedrijven

Gezellig sneeuwschoenwandelen met het hele gezin

Sneeuwschoenwandelen - Roy - Sneeuwschoenwandelen met Roy

Roy van Langen heeft voor ons gezin een zeer geslaagde en onvergetelijke wintersportvakantie georganiseerd. Voor mijn man en de kinderen en mij heeft Roy een zeer geschikt programma opgesteld. Het reisprogramma bestond uit zeven dagen, waarvan we iedere dag hebben gewandeld. Dit was echter niet zomaar wandelen, maar sneeuwschoenwandelen. Onze twee zoons van negen en twaalf vonden het allebei ook geweldig. Ze hadden nog nooit aan wintersport gedaan, dus sneeuwschoenwandelen was een heel geschikte kennismaking. Van te voren wisten we niet zeker of onze jongens het wandelen wel leuk genoeg zouden vinden, maar ze hebben er echt van genoten. De jongste vroeg al wanneer we weer op wintersport gaan. Wie weet gaan we de volgende keer zelfs op skivakantie. De jongens pakten het sneeuwschoenwandelen snel op en ze zullen het skiën waarschijnlijk ook snel kunnen leren. De sneeuwschoenwandelingen waren heel geschikt als vakantie met het gezin, omdat je tijdens het wandelen het ook heel gezellig hebt met elkaar. Roy had de wandelingen zo georganiseerd dat ze niet te lang waren en we konden het daarom goed volhouden. Iedere wandeling was zo leuk dat we ook helemaal geen erg hadden in de tijd. De tijd is werkelijk voorbij gevlogen.

Veel afwisseling tijdens zevendaagse reis sneeuwschoenwandelen

Met het gezin gingen we zeven dagen achter elkaar sneeuwschoenwandelen. Het werd echter nooit eentonig. Iedere route was weer heel anders en de wandelingen waren ook van verschillende lengtes. Hierdoor hielden we iedere dag ook genoeg tijd over voor rustmomenten en andere activiteiten. Tijdens het sneeuwschoenwandelen trokken we over bergpaden, door bossen en door alpenweiden. Het landschap was dus steeds heel afwisselend. Per dag zag het programma er ongeveer zo uit:

  • Dag 1: een ontspannen wandeling van 4 uur en een kennismaking met de lawinepieper, schep en sonde
  • Dag 2: sneeuwschoenwandelen naar de top van de Hählekopf van 2058 meter, waar we een adembenemend uitzicht hadden
  • Dag 3: na een wandeling naar nog een top sloten we dag af met een wandeling naar beneden
  • Dag 4: een wandeling tussen 5 en 6 uur naar de Schwarzwasserhütte
  • Dag 5: we startten in een bos en kwamen uiteindelijk boven de boomgrens uit. Hierdoor hadden we ook weer een mooi uitzicht
  • Dag 6: een wandeling naar Baad door een prachtig bos en vervolgens per auto naar de laatste overnachtingsplaats
  • Dag 7: een laatste wandeling van 6 tot 7 uur door het bos en alpenweides

Zeer geschikte wintersportvakantie voor het hele gezin

Mijn man en ik waren blij verrast door onze ervaring van sneeuwschoenwandelen met ons gezin. Roy ontving ons heel hartelijk en we voelden ons gelijk op ons gemak. Zijn uitleg was ook heel duidelijk, waardoor we het sneeuwschoenwandelen snel onder de knie hadden. Het was leuk om te zien hoeveel schik onze kinderen hadden in het wintersporten. Hoewel we vaak wel 6 uur per dag hebben gewandeld, was dit toch zeer goed te doen. Er waren veel rustmomenten en Roy wist goed hoe hij de dagen moest plannen. Hij was bovendien niet alleen een heel goede begeleider, maar ook heel gezellig. Hij kon ons veel vertellen over zijn wintersportavonturen, wat de jongens ook heel enthousiast maakte. We waren geen van allen eerder in Oostenrijk geweest, maar dit beviel ons ook heel goed. Het is echt een heel geschikt vakantieland voor het hele gezin. De mensen zijn vriendelijk en heel gastvrij en het verblijf is voordelig, maar heel goed. In de winter zien de landschappen er prachtig uit, maar we willen ook nog eens in de zomer terugkomen. Ook dan zal er zeker meer dan genoeg te beleven zijn voor ons als gezin. Lees meer..

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn