Artikel website

Nederlandse organisaties met artikelen voor bedrijven

Gootsteen verstopt is onhandig

Zit de gootsteen verstopt? Dat is een erg onhandig probleem! Er zijn van die zaken in huis die zo gewoon zijn, zo standaard, dat je er eigenlijk zelden bij stilstaat hoe luxe het eigenlijk is dat we hier over kunnen beschikken. En gootstenen zijn echt van die dingen waar je eigenlijk nooit aandacht aan zult besteden. Je wast je handen, je spoelt de vaat af, je poetst je tanden, je giet kookwater af en al dat soort dingen meer. Allemaal zonder erbij na te denken hoe fijn het is dat dit gewoon kan en zonder je te realiseren hoe vaak je van dit sanitaironderdeel gebruik maakt. Totdat je gootsteen verstopt zit, dan merk je opeens hoe belangrijk dit eenvoudige ding eigenlijk is. De meeste huizen beschikken natuurlijk over meerdere kranen en daardoor ook over meerdere gootstenen, waardoor het voor een tijdje wel mogelijk is om de zaken op een andere manier op te lossen. Je kunt wel even met je tandenborstel naar de keuken gaan om daar de tanden te poetsen of naar de badkamer lopen om je groente af te gieten. Maar dit is natuurlijk eigenlijk gewoon niet handig. Als de gootsteen verstopt zit, wil je dan ook eigenlijk dat dit zo snel mogelijk weer verholpen wordt.

Voorkomen dat de gootsteen verstopt komt te zitten

Het beste is natuurlijk voorkomen dat je met dit probleem te maken krijgt. Hoe voorkom je nu dat de gootsteen verstopt raakt? Dit kun je voorkomen door ervoor te zorgen dat je de afvoer altijd goed schoon houdt. Vaak ligt de oorzaak in:

  • tandpastaresten
  • zeepresten
  • vet en vuil
  • stof
  • haren

Als je zo dit rijtje ziet, dan kun je dus wel bedenken wat je moet doen om te voorkomen dat je gootsteen verstopt komt te zitten. Zo is het raadzaam om nooit hele dikke klodders tandpasta te gebruiken. Dit is ook gewoon niet nodig, de tandarts kan je vertellen dat een klein beetje volstaat en voor je afvoer is dit dus ook nog eens beter. Zorg er ook voor dat jij je haar niet direct naast de wastafel kamt, want al die kleine haartjes kunnen samen een klont gaan vormen. En spoel ook nooit zomaar broodkruimels of andere etensresten door, ook dit kan voor problemen zorgen. Gooi dit in de prullenbak en zo voorkom je dat je gootsteen verstopt raakt!

Kom snel van het probleem af

Natuurlijk kan het altijd gebeuren dat jouw gootsteen verstopt raakt, ook al let je nog zo goed op de hierboven gemelde punten. Aan stof doe je bijvoorbeeld weinig en na verloop van tijd kunnen zelfs de kleinste hoeveelheden zeep, tandpasta en kruimels voor problemen gaan zorgen. Wat dan te doen? Je kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan, met bijvoorbeeld een rubberen ontstopper. Ook kun je een speciaal ontstoppingsmiddel in de afvoer gieten of een soda- of azijnoplossing. Ook de sifon losmaken en deze helemaal schoonmaken kan uitkomst bieden. Maar soms is het zo dat dit allemaal niet helpt en dan zit je natuurlijk wel even met je handen in het haar. Want het is natuurlijk ontzettend onhandig als de gootsteen verstopt zit. Wat dan te doen? Dan schakel je de hulp in van Rioolprobleem Kwijt! Zij werken samen met specialisten in heel Nederland, waardoor zij altijd snel een lokale expert naar jou toe kunnen sturen. Het enige dat jij hoeft te doen, is het formulier op hun site invullen of hen eventjes bellen en zij zorgen voor de rest. Heel gemakkelijk dus! Is jouw gootsteen verstopt geraakt? Dan contacteer je dus gewoon eventjes Rioolprobleem Kwijt en je zult snel van dit probleem verlost zijn!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn