Artikel website

Nederlandse organisaties met artikelen voor bedrijven

Heb je recht op een transitievergoeding bij ontslag? 

Verlies je binnenkort je baan? Word je ontslagen door je werkgever of word je contract niet verlengd? Wellicht heb je dan recht op een transitievergoeding. Een transitievergoeding is een ontslagvergoeding waar je in veel gevallen recht op hebt wanneer je werkgever je arbeidsovereenkomst beëindigt. Het is dan wel belangrijk om een aantal zaken in de gaten te houden. Ontslagspecialist kan je daarbij helpen. 

Een hogere transitievergoeding dankzij Ontslagspecialist 

De regels omtrent een ontslagvergoeding zijn vrij complex. Het is dan ook belangrijk om alle zaken te controleren voordat je met een ontslag akkoord gaat. Het kan dan handig zijn om een specialist op het gebied van ontslagrecht in te schakelen. Ontslagspecialist is precies zo’n specialist. De advocaten en juristen bij Ontslagspecialist zijn gespecialiseerd in het ontslagrecht en weten precies waar je wel en geen recht op hebt. Zo heb ik met de hulp van de specialisten van Ontslagspecialist bijvoorbeeld een hogere transitievergoeding kunnen krijgen na mijn ontslag. Ik ben meer dan zes jaar lang werkzaam geweest bij een telecommunicatieprovider. Ik werkte daar op de afdeling klantenservice en heb door de jaren heen heel wat collega’s zien komen en gaan. Ik vond het erg leuk werk op de klantenservice. Het helpen van mensen gaf mij toch altijd veel voldoening. Ook de technische vragen vond ik erg interessant. Soms hadden klanten zulke vreemde problemen dat we ons er op de klantenservice echt in moesten verdiepen. Helaas heb ik dat niet nog langer mee mogen maken. Het bedrijf waar ik werkte, werd namelijk overgenomen door een ander bedrijf. Het nieuwe bedrijf wilde onze medewerkers wel hebben, maar er was niet genoeg plek voor iedereen. Dit hield voor ons in dat er een aantal medewerkers mee konden naar dat nieuwe bedrijf en de rest moest helaas op zoek naar een andere baan. Mijn werkgever vertelde mij destijds dat zij zelf mochten bepalen welke medewerkers overgeplaatst zouden worden. Ik dacht dus zelf dat het wel goed zat met mijn zes jaar ervaring. Helaas bleek dat echter niet het geval te zijn. Mijn werkgever heeft aangegeven dat ik helaas niet bij het nieuwe bedrijf in dienst mocht treden en ik kreeg twee weken de tijd om uit te werken. Dat was natuurlijk ontzettend vervelend, daar ik er wel op rekende mijn baan de kunnen blijven behouden. Gelukkig wees een collega mij erop dat ik in dat geval wel recht zou hebben op een transitievergoeding. Een dergelijke ontslagvergoeding kun je krijgen onder een aantal voorwaarden:  

  • Je werkgever heeft de arbeidsovereenkomst opgezegd 
  • Je werkgever heeft je contract voor bepaalde tijd niet verlengd 
  • Nalatig handelen van de werkgever 

Je kunt dus niet zomaar een transitievergoeding krijgen. Mijn collega raadde mij dan ook aan contract op te nemen met Ontslagspecialist. Zij hebben mij uitstekend advies kunnen geven over alle vergoedingen waar ik recht op had. Zo was ik, voordat ik instemde met het ontslag, volledig op de hoogte van wat ik mocht verwachten. Ik heb er zelfs via Ontslagspecialist een hogere transitievergoeding uit weten te krijgen. 

Neem direct contact op voor advies 

Als jij ook binnenkort je baan dreigt te verliezen, ga dan niet meteen akkoord met het ontslag. Er zijn namelijk een aantal zaken waar je nog recht op hebt, zoals een transitievergoeding. Neem in dat geval contact op met Ontslagspecialist. De juristen en advocaten van Ontslagspecialist zijn gespecialiseerd in het ontslagrecht en kunnen je uitstekend helpen in dit soort situaties. Ook kun je bijvoorbeeld via hun site, https://www.ontslagspecialist.nl/transitievergoeding-bij-ontslag.html, alvast kijken of je recht hebt op een transitievergoeding. Zo ben je dus optimaal voorbereid op je ontslag. 

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn