Artikel website

Nederlandse organisaties met artikelen voor bedrijven

Het gemak van een magazijn bak

Opslag is voor een beginnend bedrijf essentieel. Er moet voldoende ruimte zijn om alle producten die klanten vaak bestellen op voorraad te hebben. Veel bedrijf huren hiervoor opslagruimte bij een specifieke aanbieder. Vervolgens slaan ze hun voorraad op in een magazijn bak die voor deze taak is uitgerust. In een magazijn bak kun je heel snel diverse producten kwijt. Het is vrij eenvoudig om goedkope opslagruimte te regelen ergens in de buurt. Dan komt echter het grote probleem: hoe moet deze ruimte ingedeeld worden? Er zijn een aantal aspecten waar je rekening mee kunt houden:

  • Denk aan de capaciteit
  • Wees praktisch
  • Zorg voor een systeem
  • Kies de beste magazijn bak

Denk bij het indelen van de opslagruimte aan je capaciteit. Het is belangrijk dat je niet meer opslaat dan noodzakelijk is. Houd dus rekening met de wensen van je klanten en met de grootte van de ruimte. In een kleine ruimte kunnen vanzelfsprekend minder producten worden opgeslagen. Het is dan des te belangrijker dat je enkel die artikelen bewaart die je in de komende periode echt nodig hebt. Voor de klant is het niet fijn om lang te moeten wachten op een bestelling. De klant zal daarom altijd vragen om een grote voorraad in het magazijn. Het is echter niet altijd rendabel de klant in deze gelijk te geven. Met goede logistiek kan ook een goed resultaat bereikt worden. In de tweede plaats is het zaak om vooral praktisch te blijven bij het indelen van je opslagruimte. Zorg bijvoorbeeld dat een magazijn bak die je plaatst altijd goed bereikbaar is en netjes is gevuld. Ook is het handig om artikelen waar veel vraag naar is direct bij de hand te hebben. Kies dus voor een indeling van het magazijn die bovenal praktisch is. Je kunt de klanten dan sneller en beter van dienst zijn. Wanneer een magazijn bak al tijden leegstaat kan het praktischer zijn deze te vullen met andere artikelen of de hele magazijn bak gewoon weg te doen. Laat je niet tegenhouden door kosten die je eventueel zal maken. Een goed geordend magazijn leidt tot tevreden klanten. Tot slot is het ook altijd verstandig om een systeem aan te brengen binnen de indeling. Een klein voorbeeld: je hebt een magazijn van 100 vierkante meter gevuld met kasten. Deze kasten hebben een aantal lades en op elke la staat een magazijn bak. Het is slim om aan elke kast een artikel of een thema toe te wijzen. Meerdere kasten kunnen ook samen de basis zijn van een specifiek product met meerdere onderdelen. Je kunt deze indeling in kaart brengen zodat je snel weet welk onderdeel op welke plek te vinden is. Het is heel onvoordelig om voor twee voorwerpen die bij elkaar horen het hele magazijn door te moeten.

Een bijpassende magazijn bak

Voor elk magazijn bestaat een bijpassende magazijn bak. Een goede magazijn bak is optimaal geschikt voor de producten die je wilt bewaren. Wanneer je magazijnbakken koopt die niet passen bij de producten in kwestie loop je kans op onvoorziene kosten. In het ergste geval gaat de hele lading verloren. Een aantal belangrijke types zijn:

  • De cateringbak
  • De draaistapelbak
  • De grijpbak
  • De distributiebak

Een voorbeeld is de cateringbak. Deze magazijn bak is gemaakt van metaal en wordt geleverd in allerlei verschillende kleuren. Ook worden allerlei formaten geleverd. In deze bakken is eten eenvoudig te bewaren en te vervoeren. Wanneer je een cateringbedrijf hebt is deze magazijn bak ideaal om eten en drinken te verplaatsen. Het eten zal niet bederven en raakt geen enkele andere ondergrond aan. Een mooie andere magazijn bak is de draaistapelbak. Wanneer deze opslagbak leeg is kan deze op een andere gestapeld worden. Je kunt zo heel veel ruimte besparen. Je kunt in een lege kast honderden bakken plaatsen. Je kunt deze dan gebruiken wanneer je ze nodig zijn. Ze staan simpelweg niet in de weg. Het grote voordeel van een draaistapelbak is dat je altijd tijdelijk wat extra voorraden op kan slaan. Je hebt altijd opslagplekken beschikbaar. Een andere handige magazijn bak is de grijpbak. Wil je even snel iets pakken uit een opslagplaats? Met de grijpbak kun je hier makkelijk bij. De voorzijde van de bak is gedeeltelijk open, waardoor je snel even iets uit de bak grist. Of het nu gaat om papierwerk, instrumenten, of gereedschappen, met deze magazijn bak zit je goed. Ook zijn deze grijpbakken handig te stapelen. Tot slot nog de distributiebak. Deze dient eigenlijk ter vervanging van de kartonnen doos. Waar vroeger nog veel lading kapot ging tijdens vervoer is dat vandaag de dag geen optie meer. De kartonnen doos heeft dan ook plaatsgemaakt voor de distributiebak. Deze bakken, vaak van plastic, kunnen handig worden afgesloten zodat de producten in de doos helemaal veilig zijn. De bakken zijn zonder plakband af te sluiten en bovendien te verzegelen. Wil je dus zeker weten dat de lading niet is aangeraakt voordat de klant deze binnenkrijgt, dan biedt deze box uitkomst.

Snel bestellen

Wacht niet langer en breng jouw magazijn vandaag nog op orde met diverse soorten magazijnbakken. Welke van de bakken je ook kiest, je moet altijd kunnen rekenen op de beste kwaliteit tegen de laagste prijs. Op http://www.logisticshop.nl/ worden allerlei soorten kunststof magazijnbakken aangeboden. Voor ieder is er wat wils! Neem dus eens een kijkje op deze site en bestel vandaag nog. Betalen is heel eenvoudig via iDEAL en de bestelling wordt snel geleverd!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn