Artikel website

Nederlandse organisaties met artikelen voor bedrijven

Hoe goed is jouw vloerisolatie?

Isoleren van huizen is een belangrijke stap op weg naar meer duurzaamheid. Vloerisolatie aanbrengen is een van de mogelijkheden die je hebt, net als spouwmuurisolatie en dakisolatie. Isolatie is van belang omdat dit voorkomt dat warmte weglekt uit jouw huis, het voorkomt tocht en ook vochtproblemen. Door te kiezen voor vloerisolatie of andere vormen van isolering, verhoog je jouw wooncomfort, maak je jouw woning gezonder en zorg je voor een besparing op je energieverbruik. Het is dus om verschillende redenen van belang om eens na te gaan hoe het eigenlijk gesteld is met jouw vloeren.

Vloerisolatie en koude voeten

Heb jij in huis altijd last van koude voeten? Dan is de kans groot dat er wat gedaan moet worden aan de vloerisolatie. Is deze niet op orde, dan kan kou vanuit de grond optrekken door de vloer van je huis. Dit is erg onaangenaam, je hebt dan immers de hele tijd je voeten op een koude ondergrond staan. Zo worden ze nooit echt warme en zijn je voeten koud, dan krijg je het al snel helemaal koud. Je zult dan de kachel hoger willen zetten, maar doordat er van onderaf maar koude lucht het huis in blijft komen, heeft dit maar weinig effect. Warme lucht stijgt immers op, dus je merkt daar dan weinig van. Daarom is vloerisolatie dus van groot belang, zo voorkom je kilte vanaf de vloer. Maar dat is niet het enige punt, is dit oppervlak niet goed geïsoleerd, dan krijg je ook snel last van een te hoge luchtvochtigheid in huis. Dat is om meerdere redenen een probleem. Een te vochtige lucht is niet goed voor je gezondheid en bovendien zorgt het voor het ontstaan van schimmels in je woning, wat natuurlijk ook niet gezond is. Daarnaast warmt droge lucht veel gemakkelijker op dan vochtige. Hoe hoger de luchtvochtigheid, hoe harder je kachel dus moet werken om het warm te krijgen in huis. Ook daarom is vloerisolatie dus van groot belang.

Snel opgelost

Er kunnen dus verschillende manieren zijn om op te merken dat de vloerisolatie in jouw woning niet op orde is. Als je dit merkt, is het natuurlijk zaak om hier zo snel mogelijk wat aan te doen. Het is een uitstekend idee om hiervoor Isocoat Isolatie in te schakelen. Dit bedrijf heeft veel ervaring met het isoleren van woningen en kan jou zeker helpen. Dit werkt als volgt:

  • je neemt contact met hen op voor een afspraak
  • zij komen bij jou langs voor een intake en voor het beoordelen van jouw specifieke situatie
  • er wordt een offerte opgesteld en naar jou opgestuurd

Ga jij akkoord met hun offerte, dan kunnen ze aan de slag gaan met de vloerisolatie. Ze hebben hiervoor verschillende materialen tot hun beschikking en ze zullen altijd met jou overleggen wat in jouw geval de beste optie is. Doordat ze goed voorbereid zijn, kan de isolatieklus vervolgens in een dag uitgevoerd worden. Zo heb jij er dus eigenlijk geen hinder van! Zoek jij een specialist om vloerisolatie aan te brengen, dan is Isocoat Isolatie dus een uitstekende optie!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn