Artikel website

Nederlandse organisaties met artikelen voor bedrijven

Hulp bij IT recruitment

Sinds 2010 help ik mijn eigen bedrijf. Ik ben een online webwinkel gestart en sinds het begin groeide het bedrijf erg snel. Ik zag destijds een gat in de markt en wilde de gok wagen. Ik had altijd interesse in een eigen bedrijf starten en dit leek mij een goede kans. Ik ben erg blij dat ik het gedaan heb, want het bedrijf loopt erg goed. Ondertussen hebben we vijftig mensen in dienst en we groeien nog steeds. Sinds 2010 zijn er veel dingen verandert, maar ik heb het idee dat we elke keer goede keuzes maken, anders was het misschien ook niet zo goed gegaan met het bedrijf. Toen ik startte ontwierp ik de website zelf, maar ik zag al snel dat dit niet meer kon. Ik had niet voldoende kennis en was druk bezig met veel andere dingen in het bedrijf. Ik huurde daarna een bedrijf in om de aanpassingen te maken aan de website. Dit was destijds de beste keuze, maar hier zitten ook veel nadelen aan. Elke keer dat we een aanpassing wilden, moesten we dit bedrijf weer inschakelen. Ze konden snel werken en leverden goed werk, maar het leek mij beter om iemand in dienst te nemen. Dit was de juiste beslissing en ondertussen is de afdeling gegroeid naar zes mensen. We merken helaas dat het tegenwoordig lastiger en lastiger wordt om IT mensen te vinden. In het begin deed onze HR-manager de IT recruitment, maar dat is tegenwoordig bijna niet meer te doen. Je moet eigenlijk een specialist in dienst nemen voor de IT recruitment, maar daar zijn wij te klein voor. Daarom hebben wij er voor gekozen om de IT recruitment uit te laten besteden.   

Aatop ICT helpt ons met de IT recruitment

We merkten dat we veel moeite hadden om iemand voor een vacature te vinden. De manager op onze IT afdeling kon een goed beeld schetsen van wat we nodig hadden, maar wij vonden het lastig om hier een geschikt persoon voor te vinden. We wisten wat de taken zouden worden en welke kennis iemand nodig had. Maar we zien dat er de laatste jaren erg veel concurrentie is en dat er een schaarste is aan goed ICT personeel. Daarnaast hadden we ook af en toe kleine projecten, waarvoor we freelancers wilden gebruiken en moest ook deze mensen vinden. Onze HR-manager heeft niet de kennis die nodig is om deze mensen te vinden. We zochten een bedrijf dat de IT recruiment kon overnemen en kwamen toen via aatop-ict.nl bij Aatop ICT uit. We gingen bij hun langs om onze problemen te bespreken tijdens een kop koffie. Zij zagen dat veel bedrijven dezelfde problemen hadden en deden de IT recruitment ook voor deze bedrijven. Aatop ICT is gespecialiseerd in de IT en heeft veel ervaring in het plaatsen van mensen. Aangezien we ze alleen hoefden te betalen wanneer we een van hun kandidaten zouden aannemen, hadden we niets te verliezen en besloten we om met ze samen te werken.

Aatop ICT heeft dit gedeelte uit handen genomen

We werken nu een tijdje met Aatop ICT samen en ze doen nu onze volledige IT recruiment, niet alleen voor vaste functies, maar ook voor freelance projecten. Ze vinden vaak geschikte kandidaten, omdat ze goed contact met ons hebben, hierdoor weten ze wat we nodig hebben. Voor IT recruitment werken wij samen met Aatop ICT

  • Ze zijn gespecialiseerd in het vinden van ICT personeel
  • Ze weten goed wat we nodig hebben en vinden de juiste kandidaten
  • Ze helpen met vaste posities en met het vinden van freelancers
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn