Artikel website

Nederlandse organisaties met artikelen voor bedrijven

Incassokosten niet betalen

Incassokosten niet betalenJe incassokosten niet betalen is een uitstekend idee! Je denkt misschien dat ik een grapje maak, maar laat me dat uitleggen. Toen ik een aantal jaar geleden mijn eigen bedrijf begon, was alles heel kleinschalig. Ik had een aantal klanten, deed mijn eigen administratie en had nog een vaste baan. Toen mijn onderneming begon te groeien, moest ik keuzes maken. Ik besloot me helemaal te richten op de zoektocht naar nieuwe klanten en het uitbouwen van mijn aanbod. Mijn vaste baan verdween en ik werd fulltime ondernemer. Eerst leek alles koek en ei. Mijn inkomsten gingen omhoog en nieuwe klanten meldden zich bij de vleet. Toen begonnen de problemen. Een aantal van mijn klanten wilden niet betalen. Dat bracht mij in de problemen, omdat mijn opbrengsten daardoor kelderen. Ik kon de incassokosten niet betalen en liet het dus maar voor wat het was. Ik heb daarna stappen gezet om in te voorkomen dat ik ooit opnieuw in een soortgelijke situatie terecht zou komen. Ik wil die stappen graag even beschrijven, omdat ik daarmee mogelijk andere starters kan helpen. Wat heb ik precies gedaan?

  • Zoektocht naar een goed incassokantoor
  • Vast contract

Stap 1 was rondkijken naar een goedkoop incassokantoor. Ik vond er wel een aantal, maar bij geen van alle was ik echt tevreden. Ze vroegen namelijk stuk voor stuk een hoog percentage van de opbrengst. Als starter kon ik die hoge incassokosten niet betalen. Als de kosten van de inning hoger zijn dan die van de betaling, dan klopt er iets niet. Toen ik verder zocht vond ik een werkbare oplossing. Ik kon mijn volledige debiteurenadministratie uitbesteden aan een externe partij, waardoor ik duidelijk inzicht had in mijn kosten. Ik zou een vast bedrag per maand afdragen en daarmee werd alles voor me geregeld. Dat had het grote voordeel dat ik vooraf wist wat mijn kosten gingen zijn en dus een stuk minder risico droeg. Wil jij ook je incassokosten niet betalen? Kies dan voor Debicasso Control. Op http://debiteurenbeheer-zaandam.nl/incassokosten-niet-betalen/ lees je meer over hun verschillende diensten. Via het contactformulier neem je snel contact op!

Incassokosten niet betalen: de voordelen op een rij

Je incassokosten niet betalen, of beter gezegd gespreid betalen, heeft meerdere voordelen. Zoals gezegd kom je niet voor onverwachte kosten te staan. Met een vast bedrag per maand weet je zeker dat alles goed zit. Natuurlijk kunnen er situaties ontstaan waarin je wel bij moet leggen, maar daar word je dan vooraf van op de hoogte gesteld. Daar komt bij dat je al je aandacht kunt richten op je bedrijf. Zeker als jonge ondernemer is dat essentieel: je moet zorgen dat je bedrijf aan het begin hard groeit. Je kunt gerust slapen als je weet dat je administratie in goede handen is en je een goede ‘cash flow’ hebt opgezet. Tot slot heb je meer overtuigingskracht naar nieuwe klanten toe. Op het moment dat er een probleem ontstaat, kun je aangeven dat je een sterke positie hebt. Klanten zijn dan sneller geneigd toch te betalen. Wil jij ook je incassokosten niet betalen? Surf naar bovenstaande site en bekijk de mogelijkheden!

Een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Uiteraard is deze manier van werken niet voor iedereen geschikt. Soms wil je helemaal je incassokosten niet betalen, ook niet gespreid of in een andere vorm. Wil je weten wat bovenstaand bedrijf voor jou kan betekenen? Maak dan snel een afspraak voor een kennismakingsgesprek. In dat kun je precies aangeven wat je verwachtingen zijn en hoe jij tegen de zaak aankijkt! Zo weet je in korte tijd of deze manier van zaken doen bij jou past!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn