Artikel website

Nederlandse organisaties met artikelen voor bedrijven

Is een 45 km auto iets voor jou?

Er zijn verschillende vervoersmiddelen die jij kunt kiezen. Heb jij wel eens een 45 km auto overwogen? Dit autotype heeft verschillende voordelen die ervoor zorgen dat het voor veel mensen echt een uitstekende aankoop is. Het kan een heel goed alternatief zijn voor gewone auto’s, maar ook voor de fiets of de scooter. In het verleden stond de microcar of brommobiel, zoals de 45 km auto ook wel genoemd wordt, vooral bekend als geschikte optie voor mensen met een beperking. Maar de laatste jaren wordt dit voertuig steeds populairder, steeds meer mensen kiezen hiervoor.

Voordelen van de 45 km auto

Er zijn verschillende redenen waarom mensen juist voor dit transportmiddel kiezen. Een van die voordelen is het feit dat je geen autorijbewijs hoeft te halen om hier mee te mogen rijden, voor het besturen van een 45 km auto heb je alleen een bromfietsrijbewijs of scooterrijbewijs nodig. Het is veel goedkoper om deze rijbewijzen te halen, omdat je veel minder lessen hoeft te volgen. Bovendien kun je al met 16 jaar een bromfietsrijbewijs halen, waardoor je dus al jong zelfstandig kunt rijden als je kiest voor een microcar. Een ander voordeel van de 45 km auto ten opzichte van gewone automodellen is dat deze minder kost en ook in het onderhoud een stuk goedkoper is. Als je een beperkt budget hebt of gewoon minder geld uit wilt geven, dan is dit dus een goede optie. Natuurlijk is het wel zo dat je maximale snelheid beperkt is, maar als je altijd alleen maar kortere afstanden rijdt, is dit niet zo’n groot probleem. Je bent in ieder geval altijd nog sneller dan wanneer je met de fiets, brommer of scooter gaat en dat is dan ook meteen het derde pluspunt dat genoemd kan worden. Bovendien heb je bij een 45 km auto een dak boven je hebt en heb je ruimte om wat spullen mee te nemen, ook al is deze ruimte dan wat beperkt.

Elektrische modellen

Er zijn dus diverse voordelen te noemen in vergelijking met andere vervoersmiddelen:

  • je hebt geen duur autorijbewijs nodig
  • je kunt al vanaf 16 jaar zelfstandig rijden
  • aanschaf en onderhoud is goedkoper dan van andere automodellen
  • in vergelijking met fietsen, brommers en scooters haal je een relatief hoge snelheid
  • je zit altijd droog en hebt geen last van de wind
  • je hebt bagageruimte

Een ander voordeel van de 45 km auto is dat deze steeds meer in elektrische modellen aangeboden worden. Dat brengt nog meer voordelen met zich mee. Het opladen van de accu is goedkoper dan de tank volgooien met benzine. Je rijdt stil, dus creëert geen geluidsoverlast. En daarbij stoot je tijdens het rijden geen uitlaatgassen uit, wat goed nieuws is voor andere weggebruikers en het milieu. Er zijn dus heel veel redenen waarom de aanschaf van een 45 km auto een goede keus is. Bij Fast & Furious Scooters kunnen ze jou hier alles over vertellen. Zij hebben diverse merken en modellen in hun collectie, die je bij hen zowel kunt kopen als leasen. Je kunt dus ook een 45 km auto rijden als je niet genoeg geld hebt om het aankoopbedrag in één keer te voldoen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn