Artikel website

Nederlandse organisaties met artikelen voor bedrijven

Jaloezieën kopen

De ramen van jouw woning wil je natuurlijk niet onbedekt laten, je wilt de mogelijkheid hebben om ze af te schermen, zodat mensen niet naar binnen kunnen kijken. Jaloezieën zijn een van de mogelijkheden die je hebt om dit te doen. Iedereen weet uiteraard dat er verschillende soorten van raambekleding bestaan en ze hebben allemaal zo hun eigen voor- en nadelen. Maar een ding hebben ze met elkaar gemeen en dat is dat ze in de eerste plaats bedoeld zijn om voor privacy te zorgen. Liggen jouw ramen op het zuiden, dan zul je met de jaloezieën of andere gordijnen nog een andere bedoeling hebben, namelijk zorgen dat ze bescherming tegen de zon bieden. Als de zonnestralen ongehinderd naar binnen kunnen schijnen, dan kan dit er immers voor zorgen dat de temperaturen binnenshuis enorm oplopen en daar zit vaak niemand op te wachten. Niet alle soorten van raambekleding zijn even geschikt om de zon goed tegen te houden, maar jaloezieën behoren wel tot de soorten die dit mogelijk maken. Sterker nog, ze kunnen zelfs de zonnestralen helemaal tegenhouden door de lamellen helemaal dicht te draaien.

Jaloezieën geven vele voordelen

Een groot voordeel van jaloezieën is dat ze vele mogelijkheden bieden tot sluiten of openen. Je kunt er immers voor kiezen om ze helemaal dicht te doen, waarbij de lamellen verticaal gedraaid worden en helemaal neergelaten zijn. Maar je kunt ze ook horizontaal draaien. En zelfs heb je de optie om ze helemaal omhoog te trekken en het daglicht ongehinderd naar binnen te laten schijnen. Vind jij het niet prettig dat mensen overdag bij jou naar binnen kunnen kijken, dan laat je de jaloezieën neer maar draai je ze wel horizontaal. Zo kan men echt niets zien, maar heb je wel voldoende licht in je woning om gewoon alles te kunnen doen wat jij wilt. Dat is dus een groot pluspunt. Daarnaast is het zo dat ze als voordeel hebben dat ze voor een diffuse lichtinval zorgen, wat een aangename sfeer in je woning geeft. Dit heeft te maken met het feit dat de lamellen het zonlicht breken en zo verspreid naar binnen laten komen. Het grote voordeel van jaloezieën is dus dat ze op vele manieren in te stellen zijn en dat je daardoor verschillende opties hebt met betrekking tot hoeveel licht er binnen komt, hoe goed mensen naar binnen kunnen kijken en hoeveel bescherming tegen zonlicht je wilt.

Verschillende opties bij Gordijnen.nl

Kijk je op de website van Gordijnen.nl, dan zul je zien dat zij verschillende mogelijkheden bieden als het aankomt op jaloezieën. Zij bieden deze raambekleding aan in verschillende materialen, waarbij je kunt kiezen uit:

  • kunststof
  • aluminium
  • hout

Welk materiaal is voor jou nu het meest geschikt? Dat hangt helemaal af van jouw eigen smaak, jouw budget en de plaats waar je ze op wilt hangen. Een groot voordeel van houten jaloezieën is dat ze een heel mooie uitstraling hebben. Nadeel is dat ze vaak wat duurder zijn, niet goed tegen vochtigheid kunnen en wat lastiger zijn schoon te maken. Aluminium en kunststof zijn allebei natuurlijk gemakkelijker met een sopje te reinigen, maar hebben toch ook nog een verschil. Kunststof is lichter in gewicht en kan ook gebruikt worden in vochtige ruimtes zoals de badkamer. De aluminium variant heeft dan weer een wat meer strakke uitstraling. Wat voor jouw de juiste keus is, hangt dus af van jouw eigen wensen en de plek waar je ze op gaat hangen. Wat in ieder geval wel zeker is, is dat je voor jaloezieën het best naar Gordijnen.nl kunt gaan, aangezien zij veel keus bieden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn