Artikel website

Nederlandse organisaties met artikelen voor bedrijven

Kun je tapijtreiniging ook zelf uitvoeren?

Als je een flinke vlek in je tapijt hebt gemaakt dan wil je die natuurlijk zo snel mogelijk schoonmaken. Maar is het eigenlijk verstandig om daar zelf mee aan de slag te gaan of kun je daarvoor beter een professional inschakelen? Het ligt een beetje aan het type vlek en het materiaal van het kleed, maar over het algemeen kun je daarvoor beter aankloppen bij Cinco Tapijt- en Meubelreiniging. Zij beschikken namelijk over professionele apparatuur waarmee ze die vlek in no-time uit je tapijt hebben. Hun tapijtreiniging service geldt in het Noorden van ons land, oftewel in de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel en Flevoland. In enkele gevallen kunnen ze ook in sommige delen van Utrecht, Gelderland en Noord-Holland werken, bel ze gerust om de mogelijkheden te bespreken. Overigens zijn ze niet alleen in te huren voor professionele tapijtreiniging, maar kunnen ze nog veel meer oppervlakken voor je schoonmaken. Denk maar eens aan:

  • Vloerbedekking
  • Trapbekleding
  • Bankstellen en fauteuils
  • Tuin- en bootkussens
  • Matrassen
  • Antiek textiel

Oftewel, wat voor stoffen oppervlak het ook betreft, bij Cinco Tapijt- en Meubelreiniging weten ze precies hoe ze het schoon krijgen. Je zult verbaasd zijn over het resultaat, want in de meeste gevallen is het betreffende tapijt of meubelstuk niet alleen vies op de plek van de vlek, maar heeft er zich in de jaren gebruik ook allemaal stof in verzameld. Tijdens zo’n professionele reiniging wordt dus niet alleen de vlek zelf verwijderd, maar wordt het. gehele stoffen oppervlak schoongemaakt en ontdaan van stof en (zelfs onzichtbaar) vuil. Het oogt daarna in vrijwel alle gevallen weer als nieuw.

Tapijtreiniging voor een Perzisch tapijt

Hoe duurder het kleed of tapijt is dat je hebt liggen, hoe belangrijker het is dat je de tapijtreiniging door een professional laat doen. Als je zelf met bijvoorbeeld een Perzisch tapijt aan de slag gaat is de kans groot dat je het helemaal verpest. Het kan krimpen of zelfs op sommige plekken oprekken, de vlek kan er dieper intrekken en je loopt ook een heel groot risico op kleurdoorloop. Zeker Perzische tapijten bestaan uit heel veel verschillende kleuren, en deze laten gemakkelijk los als het tapijt nat wordt. Wees dus verstandig en kies voor de professionele tapijtreiniging van dit bedrijf, want die is vele malen goedkoper dan wanneer je een geheel nieuw kleed zou moeten kopen. 

Hoe gaat tapijtreiniging in zijn werk?

De reden dat professionele reiniging zoveel beter werkt als wanneer je zelf met een doekje aan de slag gaat is dat ze beschikken over goede machines. Deze kunnen het kleed veel effectiever schoonmaken. Er wordt daarbij doorgaans veel water gebruikt, maar doordat ze ook over een apparaat beschikken die dit water eruit zuigt is het kleed achteraf toch droog. Vooral dat laatste is iets wat je echt niet zelf kunt doen. Dus krijg je die vlek er maar moeilijk met een doekje uit en voel je je dus gedwongen om grotere hoeveelheden water met zeep door het kleed te laten lopen? Schakel dan liever de professionele tapijtreiniging van dit bedrijf in, want dan weet je zeker dat het goed gebeurt, en dat je je mooie tapijt niet naar de filistijnen helpt. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn