Artikel website

Nederlandse organisaties met artikelen voor bedrijven

Kunstgras voor onderhoudsvrij grasveld

Voor mensen die geen groene vingers hebben of die weinig vrije tijd hebben is kunstgras echt helemaal ideaal! Je kent ze wel, die mensen die een druk bestaan hebben en die tegelijkertijd ook nog eens een tuin hebben die er echt prachtig bij ligt. Bij iedereen zal dit stiekem wel wat jaloezie oproepen en je zou wensen dat het er bij jou thuis ook zo uitzag. Maar jij weet je geen raad met tuinieren of je hebt het gewoon zo ontzettend druk met allerlei andere dingen in je leven dat je gewoon niet toekomt aan zaken als grasmaaien. Dan kun je kiezen voor het betegelen van jouw achtertuin of voor het leggen van grind met daartussen een paar boompjes, maar je kunt er ook voor kiezen om kunstgras te gebruiken. Hiermee heb je toch een mooi groen effect, zonder dat je hier vaak wat aan hoeft te doen. Je hoeft niet te maaien en je kunt het niet dood laten gaan, je hoeft alleen een paar keer in het jaar ervoor te zorgen dat het schoon blijft. Als je dat niet doet, dan kan er namelijk onkruid en mos op gaan groeien en dat wil je natuurlijk voorkomen. Maar al met al is het dus zo dat je met kunstgras kunt zorgen voor een prachtig gazon dat jou eigenlijk geen tijd kost! Bekijk snel de website https://www.vario-kunstgras.nl/.

Kunstgras kent verscheidene toepassingen

Uit bovenstaande mag duidelijk zijn geworden dat dit echt een prachtig product is om in de tuin te gebruiken voor een mooi gazon of grasveld. Maar er zijn veel meer dingen die je kunt doen met kunstgras. De meeste mensen zullen het vooral kennen als ondergrond voor sportvelden, bijvoorbeeld voor:

  • hockeyvelden
  • voetbalvelden en pannaveldjes
  • multisportvelden

Dat kunstgras hiervoor wordt ingezet, is eigenlijk niet meer dan logisch. Hoewel veel sporters een voorkeur geven aan sporten op echt gras, heeft dit ook aanzienlijke nadelen. Je krijgt dan namelijk vaak al snel te maken met kale plekken en soms zelfs met modderpoelen. Als het een tijdje regenachtig weer is, dan heeft een grasveld al snel sterk te lijden onder de bewegingen van alle sporters. Vooral voor een trainingsveld is een kunstveldje dan echt ideaal. Veel sportclubs kennen het probleem dat er steeds over hetzelfde veld heen en weer gelopen wordt, waardoor de kwaliteit ervan sterk achteruit gaat. Dan is kunstgras wel zo handig. Naast gebruik voor sportvelden en tuinen, kan het ook nog ingezet worden voor bijvoorbeeld speeltuinen, groene daken en openbare ruimtes. Het product kent dus echt veel verschillende toepassingsmogelijkheden.

Vario is specialist op dit gebied

Als jij een veld van kunstgras aan wilt laten leggen, dan is het verstandig om hiervoor een specialist in te huren. Je weet dan zeker dat het op de juiste manier gebeurt en dat je er lange tijd plezier van zult hebben. Je zult misschien denken, hoe moeilijk kan het nu helemaal zijn om een paar rollen van dit materiaal uit te rollen? Maar dan moet je wel weten dat de grond eerst voorbewerkt moet worden om echt een goed resultaat te krijgen. En je moet weten dat er verschillende soorten van dit materiaal bestaan en welke variant jij dan moet kiezen. Zelf heb je hier natuurlijk weinig verstand van en daarom is het goed om de hulp van Vario in te schakelen, zij zijn namelijk echt een specialist op het gebied van kunstgras. Zij bieden diverse varianten van dit materiaal aan, met voor elke situatie een geschikte soort. Daarnaast is het zo dat zij het hele traject voor jou kunnen verzorgen: voorbereiding, levering en aanleg. Wil jij dat jouw veld van kunstgras er perfect uit komt te zien, laat het dan door Vario leggen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn