Artikel website

Nederlandse organisaties met artikelen voor bedrijven

Kunststof kisten voor opslag

In ieder bedrijf kunnen kunststof kisten zeer goed van pas komen. Of jij nu artikelen inkoopt en weer doorverkoopt of dat jij grondstoffen inkoopt en hier producten van maakt, je hebt altijd te maken met het moeten opslaan van goederen. Als het om heel grote zaken gaat, dan kun je dit vaak redelijk efficiënt en netjes opbergen door ze in grote stellingen te leggen, maar met kleinere artikelen is dit al snel een stuk lastiger. Leg je dit los neer in een stelling, dan loop je altijd het risico dat ze er uit vallen, dat ze aan het rollen gaan of dat je zelf per ongeluk om stoot. Leg je alles in kunststof kisten neer, dan heb je van deze problemen niet langer last. Bovendien levert dit je nog een voordeel op, namelijk dat je alles netjes soort bij soort kunt bewaren. Met zoveel orde in jouw magazijn of voorraadruimte, kun je altijd heel snel vinden waar je naar op zoek bent. Dat scheelt een hoop gezoek en ook een heleboel ergernis. Bovendien verloopt het hele proces binnen jouw bedrijf op deze manier veel sneller, omdat je altijd snel kunt vinden wat je nodig hebt. De aanschaf van kunststof kisten verdien je op die manier dus vanzelf weer terug!

Kunststof kisten bieden voordelen

Het netjes en goed kunnen organiseren is dus een van de redenen om van kunststof kisten gebruik te maken, maar er zitten meer voordelen aan het gebruik hiervan. Zo kun je ze bijvoorbeeld altijd heel eenvoudig schoonmaken, je kunt ze immers gewoon met water schoonspuiten. Dat betekent dat je ze gemakkelijk stofvrij kunt maken, maar ook dat ze heel goed te gebruiken zijn voor het opbergen van etenswaren. Kies je voor kunststof kisten die stapelbaar zijn, dan kunnen ze niet alleen heel goed dienst doen in je magazijn, maar kun je ze ook inzetten om jouw producten te vervoeren. Je kunt ze dan gewoon op een dolley plaatsen en naar de transportwagen rijden. Daar kunnen ze ook in opgestapeld worden, zodat ze zo effectief mogelijk vervoerd kunnen worden. Een ander pluspunt is dat het een heel sterk materiaal is, dat lang meegaat en dus zul jij ook lange tijd plezier kunnen hebben van je kunststof kisten. Al met al genoeg reden dus om deze kratten in je bedrijf te gaan gebruiken.

Diverse varianten verkrijgbaar

Als je op zoek gaat naar kunststof kisten, dan zul je versteld staan van hoeveel verschillende varianten er op dit gebied te krijgen zijn. Uiteraard spreekt het voor zich dat ze in diverse afmetingen verkrijgbaar zijn, zodat jij een maatvoering kunt kiezen die goed past bij wat jij er in op wilt bergen of er in wilt vervoeren. En dat er ook diverse kleuren te krijgen zijn, dat is ook nog wel logisch. Zo kun jij bijvoorbeeld verschillende kleuren kisten gebruiken voor verschillende soorten producten of onderdelen. Maar wist je dat er ook verschillende modellen te krijgen zijn en dat sommige kunststof kisten extra’s bieden? Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan:

  • inklapbare kratten
  • nestbare en stapelbare bakken
  • exemplaren met deksels

Allemaal hebben ze natuurlijk zo hun eigen voordelen. Over de stapelbare hebben we hierboven al even geschreven. Een groot voordeel van inklapbaar en nestbaar is dat je lege kratjes heel efficiënt op kunt bergen, ze nemen dan niet onnodig veel ruimte in. Exemplaren die met een deksel afgesloten kunnen worden, hebben als groot pluspunt dat de inhoud mooi schoon en netjes blijft. Er zijn dus heel veel verschillende mogelijkheden op het gebied van kunststof kisten, maar wat je ook zoekt, zeker is dat je er goed aan doet om het te kopen bij Boxpall, de specialist op dit gebied!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn