Artikel website

Nederlandse organisaties met artikelen voor bedrijven

Letselschade? Zoek een advocaat!

Een ongeluk schuilt in een klein hoekje. Ga maar eens na hoe vaak je op een dag een gerede kans hebt dat je iets kan overkomen. In de ochtend kan je uit bed vallen, of over je huisdier struikelen. Tijdens je deelname aan het verkeer kan er ook veel misgaan, en voorbeelden van bedrijfsongevallen zijn er te over. Met zoveel mogelijkheden komt waarschijnlijk iedereen wel eens in aanraking met een ongeval. Vaak gebeurt dat buiten je eigen schuld. Op zulke momenten sta je niet alleen als je een advocaat in letselschade hebt, maar de meeste mensen vinden dit te veel gedoe en laten het erbij zitten. In deze blogpost vertel ik je over mijn ervaringen hiermee. Vorige week liep ik nietsvermoedend terug naar huis vanuit de supermarkt. Op de straat achter mijn huis viel ik hard op de grond. Het resultaat was een paar kneuzingen in mijn arm, hechtingen in mijn gezicht, maar ook materiële schade: mijn bril was kapot en mijn mobiele telefoon hing van ellende aan elkaar. Honderden euro’s schade. Bij nadere inspectie bleek ik over een loszittende stoeptegel gestruikeld te zijn. En dat valt onder de verantwoordelijkheid van de gemeente. Daarom liet ik het er niet bij zitten en vond TOP Letselschade. Via de informatie op de website (topletselschade.nl) werd ik gesterkt mijn poging de schade te gaan verhalen op de gemeente.

Bij letselschade kan een advocaat veel voor je betekenen

Je kan natuurlijk zelf proberen om de schade op een andere partij te verhalen, maar zo’n poging kan allerlei risico’s met zich meebrengen. Zo ben ik zelf van huis uit een historicus. Ik heb geen enkele voorkennis van het Nederlandse recht en zou niet weten waar ik moet beginnen. Een proces kan veel onvoorziene kosten met zich meebrengen. Daarnaast is de kans op winnen natuurlijk niet erg groot als je als amateur zelf aan de slag gaat. Gaan voor een advocaat van TOP Letselschade bracht daarentegen veel voordelen met zich mee:

  • Specialisme, de advocaat is gespecialiseerd in aansprakelijkheids- en schadevergoedingsrecht
  • Veel ervaring met zowel belangenbehartiger als de verzekeraar
  • Gebaseerd in Amsterdam, maar landelijk werkzaam

Hierdoor wist ik gelijk dat ik bij de advocaten van TOP Letselschade aan het juiste adres was. Wat mij sterk aansprak was de persoonlijke werkwijze. Tijdens onze telefonische kennismaking kon ik uitgebreid mijn verhaal doen. Ik heb uitgelegd wat er gebeurd was en welke schade ik had opgelopen. Daarna ben ik uitgebreid geïnformeerd over wat ik in het geval van letselschade van een advocaat mocht verwachten en welke opties ik had om schade te kunnen verhalen bij een wederpartij. Een goede tip was om gelijk bewijs veilig te stellen. Dat gaat verder dan alleen het schadeformulier. Zo heb ik foto’s gemaakt van de omgeving waar ik gevallen ben, bij mensen aangebeld om te kijken of ze wellicht iets gezien hadden en zo de voorbijganger achterhaald die me te hulp schoot. Ook heb ik zo samen met mijn huisarts een uitgebreide screening opgesteld.

Een professional waar je wat aan hebt

Omdat ik met letselschade bij een advocaat van TOP terecht kwam, heb ik mijn zaak gewonnen en kon ik mijn schade verhalen op de gemeente. Dat scheelde een slok op een borrel! Het bijkomende voordeel was namelijk dat er geen vergoeding wordt gevraagd. De kosten voor de rechtshulp worden verhaald op de aansprakelijke partij. Als je buiten je schuld een ongeluk hebt gehad, doe jezelf dan een lol en laat het er niet bij zitten. Zoek bij letselschade een goede advocaat en wie weet krijg je een maximale schadevergoeding. Wist je dat TOP is gespecialiseerd in letsel met verschillende oorzaken. Op topletselschade.nl is allerhande informatie te vinden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn