Artikel website

Nederlandse organisaties met artikelen voor bedrijven

Orde en structuur in het magazijn dankzij de juiste grootvakstelling

Als je te maken hebt met een magazijn waar goederen worden gestald, dan is het van belang dat er een bepaalde structuur aanwezig is in het magazijn. Je hebt vaak immers te maken met verschillende goederen. Kleine goederen en artikelen kun je stallen in bakjes in legbordstellingen. Legbordstellingen kun je namelijk zelf samentellen, zodat je de juiste ruimte overhoudt voor kleine en grotere bakken. Voor de pallets heb je uiteraard palletstellingen nodig. Dat is handig, want dan kun je de pallets met de heftruck eenvoudig plaatsen en verwijderen. Het is dan ook van belang dat je de algemene indeling voorafgaand aan het bestellen van verschillende stellingen goed verdeeld. De pallet en palletstellingen moeten bereikbaar zijn met de heftruck en de kleinere goederen moeten bijvoorbeeld gepakt kunnen worden, zonder dat men daardoor de heftruck in de weg loopt. Simpel gezegd dien je alles dus een beetje bij elkaar te houden. Dus groot bij groot en klein bij klein. Hoe minder alles door elkaar loopt, des te groter het overzicht. Daardoor kunnen magazijnmedewerkers alles snel vinden in het magazijn en dat komt de efficiëntie natuurlijk alleen maar ten goede. Verder kun je het magazijn ook voorzien van een grootvakstelling. Deze houdt het midden tussen de legbordstelling en de palletstelling. Je kunt grote en zware goederen probleemloos stallen op de grootvakstelling en je kunt de gehele stelling eenvoudig uitbreiden op het moment dat je meer opslagruimte nodig hebt. Je koopt dus nooit in één keer per se één grootvakstelling. Je koopt een grootvakstelling op basis van de ruimte die je hebt in het magazijn of de benodigde opslagcapaciteit. In dat laatste geval is het dus ook goed om te weten dat je een grootvakstelling altijd kunt uitbreiden met een toevoeging. Dit geldt overigens ook voor de palletstelling en de legbordstelling. Wat dat betreft zijn de stellingen voor het magazijn zeer flexibel en te vergelijken met een bouwpakket waarmee je altijd verder kunt bouwen binnen de beperkingen van de ruimte die je hebt. Als het magazijn immers vol is, dan is het vol. Mocht je een nieuwe grootvakstelling nodig hebben in het magazijn voor de opslag van je goederen, dan is het verder ook goed om te weten dat je prima uit de voeten kunt met een gebruikte grootvakstelling. Het is dus zeker niet noodzakelijk om een nieuwe ongebruikte grootvakstelling te kopen. Het gaat immers om robuuste materialen voor de opslag van goederen. Dus of de stellingen nu al eerder zijn gebruikt of niet, dat is in feite niet relevant. En het voordeel van de gebuikte stellingen is natuurlijk dat deze een stuk goedkoper zijn. Hieronder lees je waar je deze stellingen nieuw en gebruikt kunt kopen.

Een grootvakstelling bestel je bij L.P. Petersen

Als je op zoek bent naar een grootvakstelling, dan is het een optie om deze zowel nieuw als gebruikt te kopen bij L.P. Petersen. Heb je tijdelijk een stelling nodig, dan kun je er ook voor kiezen om de verschillende stellingen te huren. De grootvakstellingen hebben in ieder geval de volgende eigenschappen:

  • Voor grote goederen
  • Groot draagvermogen
  • Licht van gewicht

Als je niet weet wat je moet kopen wat betreft stellingen, dan kun je uiteraard altijd even contact opnemen. Je kunt dan in overleg ontdekken welke stellingen noodzakelijk zijn voor jouw doeleinden.

Kijk op de site voor meer informatie

Wil je meer weten, dan kun je het beste even op de site van lppetersen kijken. Daar vind je vrijwel alles wat je moet weten over de verschillende stellingen die je kunt kopen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn