Artikel website

Nederlandse organisaties met artikelen voor bedrijven

Osteopathie kan klachten verhelpen

Wist jij dat je bij verscheidene lichamelijke klachten veel baat kunt hebben bij osteopathie? Veel mensen zijn zich niet van deze mogelijkheid bewust en dat is jammer, want dat betekent dat ze rond blijven lopen met pijnklachten terwijl dit niet nodig is. Voor velen is de meest logische stap op het moment dat zij gezondheidsklachten ervaren om naar de huisarts te gaan en dit is ook logisch, dit is immers vaak onze vertrouwenspersoon als het aankomt op onze gezondheid en de eerste stap in de medische wereld. Je gaat eerst naar je eigen dokter met je klacht en hoopt dat deze je de juiste medicijnen voor kan schrijven. Of dat hij of zij je door kan verwijzen naar een specialist, die jou een oplossing kan bieden voor de aandoening waar jij last van hebt. Maar soms kunnen deze personen jou niet helpen en dan kan osteopathie in bepaalde gevallen een oplossing zijn. Je blijft immers liever niet met de pijn die je ervaart rondlopen, maar hoopt dat er dan buiten het eerste reguliere circuit een oplossing te vinden. Vaak zijn er namelijk nog wel mogelijkheden voor alternatieve behandelingen, die wel aan slaan en wel de problemen verhelpen. Osteopathie is een van de mogelijkheden die je hebt om toch een eind te maken aan het probleem dat jij ervaart. Lees ook : Osteopaat voor baby’s, kinderen en volwassenen

Klachten waarbij osteopathie kan helpen

Voor wat voor soort fysieke problemen kun je nu terecht bij behandelaars op het gebied van osteopathie? Zij kunnen bij een breed scala aan zaken helpen, denk dan bijvoorbeeld aan:

  • stijfheid in rug, nek of schouder
  • bekkeninstabiliteit
  • sportblessures
  • whiplash
  • incontinentieproblemen
  • menstruatiestoornissen

En dit zijn slechts een paar voorbeelden van de zaken waarbij een dergelijke behandeling nuttig kan zijn. Hoe gaat dit nu in zijn werk en wat is osteopathie nu eigenlijk? Het is een behandelmethode die uitgaat van een holistische benadering. Dat betekent dat zij naar het lichaam als geheel kijken en niet enkel naar dat deel waar jij de pijn ervaart. Het kan namelijk zo zijn dat jouw klachten vanuit een heel ander lichaamsdeel ontstaan. Zo gaan osteopaten met het handen langs het hele lijf om te kijken of de beweeglijkheid van structuren en weefsels op orde is. Is dat niet het geval, dan zullen zij met hun behandeling daar verandering in proberen te brengen. Op die manier kan er met osteopathie voor gezorgd worden dat een klacht niet alleen maar bestreden wordt, dat niet alleen de pijn weggenomen wordt, maar dat ook de oorzaak aangepakt wordt. Op die manier ben je ook echt van de aandoening verlost.

Kies een goede osteopaat

Kunnen artsen jou niet helpen bij jouw pijn of wil je eens iets anders proberen dan de reguliere medicijnen? Heb jij het idee dat het medicijn dat jij neemt alleen maar de klacht bestrijdt en niet de oorzaak wegneemt? Dan is het de moeite waard om te kijken of je baat kunt hebben bij osteopathie. Bij de praktijken van osteopaten Ter Laak en Kooijman ben jij zeker aan het juiste adres. Op hun website kun je een lijst vinden van de verschillende aandoeningen waarbij zij jou kunnen helpen. Zij kunnen niet alleen volwassenen helpen met hun osteopathie behandelingen, maar ook ouderen, kinderen en zelfs baby’s kunnen zij een behandeling bieden. Zij hebben ruime ervaring en zijn goed opgeleid en kunnen jou daardoor zeker heel goed van dienst zijn en van jouw pijn afhelpen. Loop jij al een tijd rond met klachten waar artsen maar geen permanente oplossing voor kunnen vinden? Neem dan eens contact op met de praktijk voor osteopathie van Ter Laak of van Kooijman, je zult zien dat zij jou in veel gevallen uitstekend kunnen helpen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn