Artikel website

Nederlandse organisaties met artikelen voor bedrijven

Over mijn liefdesverdriet heenkomen

Mijn relatie is korte tijd geleden verbroken en daar heb ik het echt heel moeilijk mee gehad. Al een tijdje zaten mijn vriend en ik niet helemaal meer op één lijn. De intimiteit verdween langzaam uit de relatie, we waren veel meer met onszelf bezig en ik gaf mezelf hier eigenlijk altijd maar de schuld van. Ik heb op een gegeven moment ontdekt dat mijn vriend een ander had en het is gek dat, ondanks dat ik het wel zag aankomen, ik het toch als een grote schok ervoer. Hij heeft mij gewoon aan de kant gezet en verlaten voor een ander. En ik? Ik bleef achter met het liefdesverdriet.

  • Pijn in mijn hart
  • Onbegrip
  • Verlangens naar hem
  • Machteloosheid

Al dit soort dingen gingen door mijn hoofd. Ik had echt het gevoel dat ik gefaald had. Dat ik het niet waard ben geweest om zo lang een relatie mee te hebben. En toch bleef ik maar naar hem verlangen. Ik wilde hem terug. Hij had mij misschien al uit zijn hoofd en hart verbannen, maar in mijn hart was ik nog steeds verliefd op hem. Dat de situatie me ertoe heeft gedreven om ook afstand in de relatie naar hem te creëren is puur door de situatie zo gegroeid. Ik was er emotioneel nog helemaal niet aan toe om er een punt achter te zetten. Mijn liefdesverdriet werd daarmee steeds groter, omdat ik almaar bleef hopen dat hij tot inkeer zou komen en mij terug zou willen. Ik krijg nog een brok in mijn keel als ik eraan denk.

Hulp bij het verwerken van mijn liefdesverdriet

Op een gegeven moment heb ik tegen mijzelf moeten zeggen dat het zo niet langer meer ging. Ik kon geen slaaf worden van mijn liefdesverdriet en als een troosteloos persoon op de bank blijven liggen zwelgen in zelfmedelijden. Ik kreeg het alleen niet voor elkaar om hem uit mijn gedachten te drijven. Ik ben toen, puur door toeval, op www.exterug.nl terecht gekomen. Op Exterug.nl las ik allerlei informatie over de symptomen rondom liefdesverdriet en het verwerken ervan. Er worden hier verschillende stappenplannen gegeven, die je voor de keus stellen of je door blijft gaan in je liefdesverdriet en je ex blijft terugverlangen, of dat je weer grip op jouw leven krijgt en je leven herpakt. De website Exterug.nl is opgezet door Edwin Edinga en die heeft zelf ook ervaring met liefdesverdriet en hij heeft een simpele methode ontwikkeld die het gemakkelijker maakt om over het liefdesverdriet en het verlangen naar je ex heen te komen. Ik ben zijn video’s gaan kijken en alle artikelen gaan lezen. Dit was in sommige opzichten best confronterend. Het hielp mij natuurlijk wel om in eerste instantie in te zien dat de relatie echt definitief voorbij was. Ik wist dit wel, maar tussen weten en accepteren zit nog een wereld van verschil. Ik had helemaal nog niet geaccepteerd dat ik aan de kant gezet was. Ik heb toen een pen en papier gepakt en ben aan de keukentafel gaan zitten om het vijfstappenplan te doorlopen aan de hand van mijn relatie en mijn leven.

Het vijfstappenplan van Exterug.nl

Accepteren is dus de eerste stap en daar was ik langzaam naartoe aan het gaan. Relativeren is de tweede stap.  Ja, het is voorbij, maar dat zat er al lang aan te komen. De derde stap zit in social support. Dat had ik voldoende. Mijn vrienden en familie zijn een echte steun. Ik zit nu in stap vier, heet oppakken van mijn leven en als dat op de rit is ben ik toe aan stap vijf: opnieuw daten. Weg met liefdesverdriet, ik leef nu weer toekomstgericht.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn