Artikel website

Nederlandse organisaties met artikelen voor bedrijven

Overhemd uitzoeken? 5 handige tips!

Alle mannen kennen het probleem: het uitzoeken van een nieuw overhemd is een regelrechte ramp. Je moet rekening houden met je figuur, maar ook met je schouders en de lengte van je armen. Het kledingstuk mag niet te strak zitten, maar ook zeker niet te los… Waar moet je aan denken bij het uitzoeken van een degelijk overhemd?

  • Niet te strak in de schouders
  • Goede pasvorm
  • Bijpassende boord
  • Passende kleur en stof
  • Regular of Limited

First things first: hoe zit het overhemd in de schouders? Voordat je verder kijkt, is het verstandig te controleren of je genoeg ruimte hebt om vrij en ontspannen te bewegen. Is dat niet het geval, dan voelt het dragen van het overhemd oncomfortabel en raakt het sneller beschadigd. Wanneer het kledingstuk niet goed aansluit op de schouders kun je beter verder kijken. Nadat je de schouders hebt gecontroleerd bekijk je de verdere pasvorm. Tegenwoordig zijn getailleerde overhemden erg populair, maar pas hier wel mee op. Dit model is vooral geschikt voor jonge en slanke mannen; de stof sluit nauw aan op het lichaam. Dit type overhemd is daarom geen goede keuze voor mannen die wat breder gebouwd zijn. Een derde tip is om goed te kijken naar de boord. De boord mag niet te strak zitten en dient te passen bij je gezicht. Heb je een smaller gezicht, dan is een hoge boord prima. Is je gezicht wat breder of je nek wat korter? Zorg dat de boord wat lager zit. Hierdoor lijkt je hoofd wat smaller en je nek iets langer. Bedenk van tevoren ook of je een stropdas wilt dragen. Zo ja, dan moet je hier wat ruimte voor vrijlaten. Zorg ervoor dat je altijd één vinger tussen je nek en de boord kunt stoppen. Zo houd je altijd wat speelruimte.

Exclusief overhemd van goede stof

Hierboven is vooral gesproken over de pasvorm van een overhemd. In veel gevallen is dit waar de meeste mannen mee worstelen. Een ander punt waar je naar kunt kijken is de stof. De meeste overhemden zijn gemaakt van 100% katoen en de weeftechniek bepaalt vervolgens de kwaliteit. Is de stof zacht, dan heb je in de regel met kwaliteit te maken. Kies ook voor een kleur die geschikt is voor het evenement. Witte, lichtblauwe of grijze overhemden zijn vrijwel altijd bruikbaar. Een groen of geel overhemd beperkt je enorm. Tot slot: draag een model waar jij je prettig in voelt. Het is belangrijk dat je het kledingstuk comfortabel en zelfverzekerd kunt dragen. Kleren maken de man zeggen ze wel eens, maar de man in kwestie moet zich wel lekker voelen! Een wit model zonder poespas is prima, maar je kunt ook kiezen voor een exclusief exemplaar. De keuze is aan jou: wil je opvallen, of meer op de achtergrond blijven?

Unieke overhemden bestellen

Ben je op zoek naar een leuk overhemd? Neem dan eens een kijkje op https://www.mooi-overhemd.nl. Op deze site vind je stijlvolle overhemden tegen zeer schappelijke prijzen. Hoe meer kledingstukken je bestelt, hoe hoger je korting oploopt! Is je bestelling toch niet naar wens, dan kun je deze moeiteloos terugsturen. De webwinkel gaat dan samen met jou op zoek naar een passende oplossing. Het handige filter op de site zorgt dat je snel een geschikt model vindt. Je kunt kiezen op kleur en maat, maar ook op lange of korte mouw en het patroon. Om de zoveel tijd heeft deze webwinkel exclusieve overhemden in het assortiment. Deze zijn gelabeld als ‘Exclusive’. Wanneer je één van deze overhemden op de kop tikt, weet je zeker dat niemand in dezelfde outfit zal lopen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn