Artikel website

Nederlandse organisaties met artikelen voor bedrijven

Pallets

Palletspoed - PalletsHet vervoeren van goederen kan tegenwoordig op verschillende manieren. Producten worden ergens gemaakt en vervolgens over de hele wereld verspreid. Het is zo voordelig om producten en goederen te verplaatsen, dat het niet meer uitmaakt waar iets wordt gemaakt. Daarom wordt voor veel producten zoals kleding en elektronica een locatie uitgekozen die voordelig is, bijvoorbeeld in een land met lage lonen. Dit zorgt ervoor dat er kosten bespaard kunnen worden, omdat het transport en de distributie over de hele wereld toch voordelig is. Vervolgens worden de producten goedkoop verkocht en wordt er toch veel winst gemaakt. Het vervoeren van goederen over de hele wereld is zo goedkoop, omdat er gebruik wordt gemaakt van gestandaardiseerde methodes. Zo worden grote hoeveelheden goederen vaak in containers vervoerd, die op schepen de hele wereld over varen. In de containers kunnen allerlei soorten producten worden vervoerd en daarom is het een gemakkelijke en voordelige transporteenheid. Het is vooral voordelig omdat er zulke grote hoeveelheden tegelijkertijd vervoerd kunnen worden. Een andere gemakkelijke, maar iets minder grote transporteenheid is de pallet. Pallets zijn houten of kunststof plateaus waar goederen op kunnen worden vervoerd. De pallet die in Europa het meest wordt gebruikt is de Europallet. Deze heeft een afmeting van 80 bij 120 centimeter en wordt voor veel verschillende dingen gebruikt. Het voordeel van deze pallet is dat het vervoeren van goederen veel gemakkelijker en daarom goedkoper wordt, door de gestandaardiseerde afmetingen. Pallets zijn gemakkelijk te vervoeren met een pompwagen of een vorkheftruck. Ze bestaan uit een plat vlak, met daar onder een aantal verstevigingen. Hierdoor ontstaat er ruimte aan de onderkant van de pallet en kan hij gemakkelijk worden opgetild wanneer hij op de grond staat, bijvoorbeeld met een vorkheftruck. Hierdoor is het gemakkelijk en veilig om een zwaar beladen pallet te vervoeren.

Het gebruik van pallets

Het grootste voordeel van pallets is dat je ze voor veel verschillende dingen kunt gebruiken. Ten eerste kun je er tot 2000 kilogram aan goederen mee vervoeren. Een losse wasmachine is bijvoorbeeld erg lastig te verslepen, dus is er een vorkheftruck voor nodig. Als de wasmachine op een pallet is bevestigd kan dit vervoer gemakkelijk plaatsvinden. Een Europallet moet echter wel aan verschillende normen voldoen en mag niet beschadigd zijn, als je hem wilt gebruiken voor het vervoeren van goederen. De veiligheid van de mensen die het transport uitvoeren moet namelijk wel gegarandeerd worden. Daarom mogen deze pallets ook alleen door erkende bedrijven worden gemaakt, die dit volgens de Epal-normen doen. Een Europallet is vaak ongeveer zeven euro statiegeld waard, tenzij hij kapot is. Dan verliezen pallets de volledige waarde. Bedrijven kunnen volle pallets, die worden geleverd met goederen, ruilen tegen lege pallets van dezelfde kwaliteit. Naast Europallets zijn er ook Poolpallets, die worden gemaakt door verhuurbedrijven. Een voordeel van het gebruik van deze pallets is dat een beschadigd exemplaar de waarde niet kwijt raakt. Het bedrijf mag de pallets ook zelf maken, terwijl dit met Europallets niet mag: alleen erkende bedrijven mogen deze pallets maken. Ook zijn er pallets die speciaal zijn gemaakt voor eenmalig gebruik. Ze zijn vaak gemaakt van afvalhout of geperst hout en niet behandeld tegen rotten. Ook zijn er veel verschillende formaten mogelijk. Als je goederen wilt exporteren naar landen buiten Europa of naar Engeland, moeten ze behandeld zijn met ISPM 15. Hiermee worden bacteriën en schadelijke organismen gedood, zodat ze niet ongewenst over de grens vervoerd kunnen worden. Om deze reden worden er ook vaak kunststof pallets gebruikt voor het vervoer over deze grenzen.

Palletspoed

Als je op zoek bent naar pallets, kun je het beste eens op het internet kijken. Veel bedrijven die online producten aanbieden, zijn veel voordeliger dan bedrijven met een winkelpand. Het voordeel van het online verkopen van producten is namelijk dat er geen dure winkellocatie op een goed bereikbare plek betaald hoeft te worden. Als je online goederen verkoopt heb je genoeg aan een magazijn, van waaruit je de bestellingen kunt verzenden. Het maakt niet uit waar dit magazijn staat omdat er toch geen klanten naartoe komen en daarom kun je een goedkope locatie uitkiezen. Op www.palletspoed.nl vind je bijvoorbeeld goede pallets voor een voordelige prijs. Aan zakelijke klanten kan met spoed worden geleverd, wat betekent dat je binnen 24 uur pallets hebt wanneer je met een tekort kampt. Ook als particulier kun je een bestelling plaatsen. Je kunt pallets namelijk voor allerlei andere zaken dan transport gebruiken, omdat ze zo sterk zijn en tot 2000 kilo kunnen dragen. Daarom wordt een pallet vaak gebruikt als stevige ondergrond of als verhoging. Als er een kans is dat er een laag water op de vloer komt te staan, zoals in een kelder, gebruiken mensen vaak pallets om de spullen hoog en droog op te kunnen slaan. Ook kun je er een goede vloer van maken voor in de voortent van de caravan. Daarnaast kun je allerlei leuke meubels maken met pallets. Je kunt bijvoorbeeld een salontafel bouwen of een loungeset. Deze meubels zien er leuk uit en het is origineel. Daarnaast kun je rekenen op een kwalitatief goed product omdat een pallet zo stevig is. Bij Palletspoed kun je snel een bestelling plaatsen en veilig betalen met een van de volgende mogelijkheden:

  • iDeal
  • PayPal
  • bankoverschrijving
  • creditcard
  • Mister Cash

Je bent dus verzekerd van een veilige en goede afhandeling van je bestelling en je kunt de pallets snel verwachten op de locatie waar je ze wilt hebben.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn