Artikel website

Nederlandse organisaties met artikelen voor bedrijven

Professionele verhuur geluid gezocht voor band

Twee jaar geleden heb ik met een paar vrienden een band opgericht. Wat eerst als een grapje begon, is uitgegroeid tot een succes. We staan inmiddels iedere week op het podium en ik heb mijn baan op kunnen zeggen omdat ik kan leven van de inkomsten uit de optredens. We hadden nooit een eigen geluidsman. Soms kom je op locaties waar het geluid zo slecht is. Het komt ook weleens voor dat de communicatie met de geluidsman op locatie heel moeizaam verloopt. Als succesvolle band wilde we ons niet meer druk maken om het geluid. We willen contact hebben met onze fans en ons richten op de verkoop van merchandise. We kwamen tot de conclusie dat we op zoek moesten naar professioneel verhuur van geluid. Inmiddels zaten we zo in de muziekwereld dat we wel een klein netwerk hadden opgebouwd. Aan een bandlid van een andere band vroeg ik of zij tips had voor verhuur van geluid en of ze blij was met hun eigen geluidsman. Ze zei dat ze al jaren gebruik maken van dezelfde organisatie voor verhuur van geluid en licht en dat ze heel positief zijn over de kwaliteit. Diezelfde avond heb ik contact gezocht met de geluidsman van BRBSound.nl. De week erna zaten we met elkaar om de tafel om onze wensen te bespreken rondom verhuur geluid.

Verhuur geluid leidt tot meer succes

Het eerste contact met BRB Sound verliep ontzettend goed. De geluidsman stelde goede en scherpe vragen. We konden meteen merken dat ze bij BRB Sound veel verstand hebben over verhuur van geluid. Natuurlijk zou je dit wel verwachten. Maar ik had hier ooit minder goede verhalen over gehoord. We kregen advies over wat we precies nodig hadden. We hadden direct door dat BRB Sound voorop loopt op het gebied van verhuur geluid. Ze wisten echt alles over de nieuwste geluidstechnieken. Op basis van de afspraken die we hadden gemaakt, kregen we een duidelijke offerte. Omdat de voorbereiding zo vanzelf ging en soepel verliep, hoefde we niet te twijfelen of we met BRB Sound in zee wilde gaan. We gingen het gewoon eens voor een tijd uitproberen. Het was het proberen zeker waard. Sinds we geluid huren van BRB Sound, klinkt de muziek in de zaal veel beter. Binnen de band kunnen we elkaar gemakkelijker horen. Wat ook ontzettend fijn is, is dat we niet meer zoveel tijd kwijt zijn aan het soundchecken. Daardoor kunnen we ons beter voorbereiden op het optreden en meer genieten van de avond zelf. We voelen ons als band een stuk meer ontspannen nu we onze eigen geluid regelen. Als band ben je altijd zenuwachtig over de kwaliteit van het geluid want het heeft zoveel effect op de tevredenheid van het publiek. Nu weten we dat de kwaliteit gewoon altijd goed is. Na afloop van het optreden hoeven we ons geen zorgen te maken over de techniek. Onze geluidsman neemt dat helemaal voor zijn rekening. Het verkoop van de merchandise gaat daardoor omhoog omdat we ons daar nu volledig op kunnen richten.

Alle voordelen op een rij

Kortom, wij zouden niet meer terug willen naar de oude situatie. We profiteren volop van de voordelen van de verhuur van het geluid. Kort gezegd heeft de dienst van BRB Sounds ons het volgende opgeleverd:

  • Minder zorgen over het geluid;
  • Hoogwaardige kwaliteit muziek;
  • Meer tijd voor andere zaken;
  • Meer plezier.

BRB Sounds is een hele professionele partij en ik hoef me nooit zorgen te maken dat er problemen ontstaan met ons of met de locatie waar we optreden. Ze staan ook altijd open voor feedback en streven altijd naar beter. Dit past heel goed bij de werkwijze van onze band.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn