Artikel website

Nederlandse organisaties met artikelen voor bedrijven

Scoor beter door linkbuilden

Messonline - LinkbuildenAls u een eigen bedrijf hebt, dan is een van de belangrijkste zaken voor het slagen van uw onderneming natuurlijk dat u goed gevonden wordt door potentiële klanten. Linkbuilden kan u helpen om dit te bereiken. Hoe is dat nu het geval? Het zal u niet verbazen dat de meeste mensen tegenwoordig via internet zoeken als zij op zoek zijn naar een bepaald product of een bepaalde dienst. Het hebben van een website is dan ook van groot belang, maar nog belangrijker is het dat u ook daadwerkelijk gevonden wordt. En daarbij komt het linkbuilden om de hoek kijken. Door gebruik te maken van linkbuilden kunt u er namelijk voor zorgen dat u beter te vinden bent bij de diverse zoekmachines. Want hoe werkt het nu tegenwoordig, hoe gaat u zelf te werk als u op zoek bent naar iets? U gaat dan natuurlijk naar de zoekmachine die u altijd gebruikt, voert daar een zoekterm in en vervolgens bekijkt u de eerste paar resultaten die u krijgt. Vaak worden slechts de eerste vijf gegeven websites bezocht, de sites met een lagere ranking worden slechts af en toe een keer bekeken en men bladert al helemaal niet door naar de tweede pagina met zoekresultaten om die websites te bezoeken. Vindt u niet wat u zoekt, dan is de kans groter dat u een nieuwe zoekterm invoert dan dat u doorbladert naar volgende pagina’s met resultaten. Dit geeft meteen aan hoe belangrijk het is om gebruik te maken van linkbuilden en er daardoor voor te zorgen dat u een hoge score weet te halen bij de diverse zoekmachines. Naast linkbuilden zijn er nog meer manieren waarop u dat voor elkaar kunt krijgen, bijvoorbeeld door te zorgen voor een site van een hoge kwaliteit, door de teksten SEO-bestendig te maken en door gebruik te maken van zoekmachineoptimalisatie. Zo krijgt u voor elkaar dat u een hoge score behaalt en dat u zoveel mogelijk mensen weet te bereiken.

Wat houdt linkbuilden in?

Hierboven hebben we aangegeven wat het belang van linkbuilden is, maar nu weet u nog niet wat dit precies inhoudt. In feite is het vrij eenvoudig, het houdt namelijk in dat u er actief voor zorgt dat anderen links naar uw pagina plaatsen op hun site, dit worden ook wel backlinks genoemd. Hoe krijgt u dit nu voor elkaar? Er zijn verschillende manieren om met linkbuilden aan de slag te gaan, bijvoorbeeld:

  • u gaat zich bezighouden met linkruil, wat betekent dat u met een andere eigenaar van een site afspreekt dat u een backlink naar elkaars pagina opneemt
  • u kiest voor guest writing, oftewel u schrijft blogs op webpagina’s van anderen en daarbij wordt er ook een link opgenomen naar uw eigen pagina
  • u verspreidt artikelen of persberichten waarin u uw website ook vernoemd
  • u reageert op fora of blogs van anderen en plaatst daarbij steeds een vermelding van uw webpagina
  • u meldt uw site aan bij webgidsen die voor uw dienst of product relevant zijn
  • u laat anderen over uw dienst of product schrijven, in de vorm van bijvoorbeeld productbeoordelingen

Dit zijn slechts een paar van de opties die u hebt als u met linkbuilden aan de slag wilt gaan, er zijn echt nog veel meer mogelijkheden. Zijn al deze manieren van linkbuilden nu even effectief en maakt het nog iets uit op wat voor sites de backlinks komen te staan? Ja, dit maakt zeker uit. Niet alle manieren zijn even effectief en ook het soort websites maakt zeker uit. Hierbij kunt u globaal aanhouden dat hoe hoger de kwaliteit van de website is, hoe meer waarde zoekmachines aan de backlink toe zullen kennen. Daarnaast geldt ook dat als u bijvoorbeeld heel veel reageert op blogs en daarbij steeds uw webpagina vermeldt, dit in de ogen van zoekmachines gezien kan worden als spam. Hiermee zult u uw ranking zeker niet verhogen, sterker nog, het kan zelfs voor een lagere positie zorgen. De manier van linkbuilden maakt dus zeker uit.

Zelf aan de slag of laten doen?

Wilt u graag een betere positie behalen in de zoekresultaten van zoekmachines en wilt u hiervoor aan de slag gaan met linkbuilden? Dan kunt u dit natuurlijk uitbesteden, maar u kunt het ook zelf gaan doen. Is dat mogelijk, het zelf doen? Is dat voor de meeste mensen niet veel te ingewikkeld? Nee, linkbuilden is zeker niet te ingewikkeld als u enige kennis van het proces hebt. Via internet kunt u snel genoeg achterhalen wat de verschillende mogelijkheden voor linkbuilden zijn en wat in veel gevallen goed werkt en wat niet. Maar dit allemaal uitzoeken kost natuurlijk wel wat tijd, net als het proces van linkbuilding zelf. Hebt u deze tijd niet of wilt u zich hier gewoon niet mee bezighouden? Dan is het zeker aan te raden een specialist in te huren. Deze heeft veel kennis van linkbuilden en dat zorgt voor goede en snelle resultaten. Bent u op zoek naar een goede specialist, dan is Mess Online een uitstekende keus. Zij bieden verschillende diensten aan op dit gebied, waaronder linkbuilding. Doordat zij speciaal hiervoor specialisten in dienst hebben, weet u zeker dat het met de kwaliteit bij hen wel goed zit, u kunt zeker goede resultaten bij hen verwachten. Mess Online is dus een uitstekende keus als u door linkbuilden een hogere ranking wilt behalen, maar u zelf geen tijd hebt om hiermee aan de slag te gaan.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn