Artikel website

Nederlandse organisaties met artikelen voor bedrijven

Servetten bedrukken

Versierde servetten bedrukken met namen en foto’s maken jouw evenement nog persoonlijker. Bij Drukwerkdeal.nl kan je naast het reguliere drukwerk ook bedrukte servetten bestellen. Ook hiervoor kan je een bestand met jouw ontwerp insturen die zij vervolgens gaan afdrukken. Denk hierbij aan een versiering voor een bruiloft. Met de namen van het bruidspaar, de trouwdatum in combinatie met een mooie afbeelding van een ring. Of een foto van het paar zelf of een leuke tekening van ze. Een andere gelegenheid is iemands verjaardag. Denk aan een 50e verjaardag of voor het 18e jaar. Feesten zijn niet de enige reden voor speciale servetten bedrukken. Het is ook een perfect idee om bedrukte servetten te verzorgen voor een horecagelegenheid of voor een cateringbedrijf. Zo geef je jouw zaak nog iets speciaals en herkenbaars voor de gasten. Onderschat de uitstraling van bedrukte servetten niet. Het geeft aan dat je oog hebt voor detail en jouw zaken tot in de puntjes verzorgd wilt hebben. Dit geeft direct een indruk over de rest van jouw prestaties. Zoals het eten dat je maakt voor feesten of in jouw restaurant. Mensen zien dat je tijd hebt besteed aan servetten bedrukken. Aan het ontwerp en de uitvoering daarvan. Een goede reden dus om te kijken naar de mogelijkheden van Drukwerkdeal.nl hiervoor.

Bedrukte servetten: de druktechniek bepaalt de rest

Of eigenlijk bepaalt jouw ontwerp de rest van de bedrukte servetten. Een foto vraagt namelijk om een andere druktechniek dan een tekst. Als je alleen de namen van een echtpaar of jarige erop wilt vermelden, dan volstaat de PMS-druktechniek. Dit is het Pantone Matching System waarbij iedere kleur een nummer heeft. Deze nummers zijn bij alle drukkers bekend. Geef aan welke kleur voor jouw ontwerp van toepassing is en deze wordt gebruikt bij het servetten bedrukken. Mocht je gebruik willen maken van meerdere PMS-kleuren, dan kan dat ook. Op Drukwerkdeal.nl kies je voor servetten bedrukken dan voor de opties:

  • 2/0 Enkelzijdig 2 PMS-kleuren
  • 3/0 Enkelzijdig 3 PMS-kleuren

Het mengen van de twee of drie kleuren wordt vooraf gedaan, zodat de kleur gemaakt wordt. Vervolgens wordt deze gebruikt voor de bedrukte servetten. Servetten bedrukken wordt altijd op een zijde gedaan. Dit wordt aangegeven met 2/0 of 3/0. Wil je liever een mooie foto of tekening laten afdrukken, kies dan voor de 4/0 Enkelzijdig full color. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de vier CMYK-kleuren: cyaan, magenta, yellow en key (zwart). Een van de verschillen met PMS is dat het mengen tijdens het servetten bedrukken. Full color wordt het meeste gebruikt bij foto’s of grote afbeeldingen.

Het formaat en drukformaat

Heb je eenmaal de druktechniek geselecteerd, dan ga je verder met de rest van de selecties:

  • Het formaat: 24 x 24 cm, 33 x 33 cm of 40 x 40 cm.
  • Het materiaal: 2-laags bij PMS-kleuren en 3-laags bij full color.
  • Het drukformaat: varieert per formaat. 7 x 7 cm of 10 x 10 cm of 14 x 14 cm. Bij kleine aantallen geldt het drukformaat van 4 x 5 cm.

Zodra je alles hebt geselecteerd, bepaal je de oplage voor het aantal servetten bedrukken. Dit kan variëren tussen 6000 tot 96000 stuks. Voor het formaat van 24 x 24 cm kan je tussen de 14400 tot 86400 bedrukte servetten bestellen. Het aantal bedrukte servetten wordt vanzelf aangegeven met daarachter het betreffende bedrag. Selecteer de door jouw gewenste oplage met het bijbehorende tarief en stuur je bestelling inclusief de bestanden naar Drukwerkdeal.nl. Hoe de bestanden eruit moeten zien, dat lees je in de aanleverspecificaties. De informatiesheet voor servetten bedrukken staat onder de tab ‘Aanleveren’. Nadat je alles ingestuurd hebt, duurt het ongeveer 25 werkdagen voordat je de bedrukte servetten ontvangt.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn