Artikel website

Nederlandse organisaties met artikelen voor bedrijven

Spreker tijdens uw evenement

Als u een evenement moet organiseren, dan kan het in sommige gevallen interessant zijn om een spreker hiervoor in te huren. Organiseert u bijvoorbeeld een vrijwilligersavond, een symposium of een themadag, dan kan een goede spreker zeker van toegevoegde waarde zijn en de avond of dag een stuk interessanter maken. Om dit te bereiken, is het natuurlijk wel van belang dat degene die u hiervoor uitnodigt raakvlak heeft met het onderwerp waar het over moet gaan of de mensen die er komen. Het heeft over het algemeen weinig zin om een schrijver in te huren voor een vrijwilligersavond bij een voetbalclub, tenzij het bijvoorbeeld om Jan Mulder gaat. Deze kan natuurlijk voetballers wel goed vermaken. Leuk is ook om eens een scheidsrechter uit te nodigen om als spreker wat bij uw voetbalclub te komen vertellen. Een landelijk bekende scheidsrechter kan u als geen ander uitleggen hoe het is om tijdens een professionele wedstrijd beslissingen te moeten nemen. Hij kan uitleggen hoe lastig het is om in een mum van tijd een knoop door te moeten hakken en ook kan hij zijn licht laten schijnen over de verschillende spelregels. Organiseert u een symposium voor beginnende schrijvers, dan kan het natuurlijk heel leuk zijn om een bekende schrijver als spreker uit te nodigen. Deze kan dan tips geven over het schrijven van goede boeken, om maar een voorbeeld te noemen. Het geeft de bezoekers ook eens de kans om vragen te kunnen stellen aan iemand die van het schrijven zijn vak gemaakt heeft. U merkt, het uitnodigen van een spreker voor uw evenement kan zeker interessant zijn en het kan zeker van toegevoegde waarde zijn, mits u ervoor zorgt dat het iemand is die goed past bij het verwachte publiek. Op die manier kan het voor alle partijen een interessante dag of avond worden.

Wie nodigt u uit als spreker?

Het klinkt zo eenvoudig, een spreker uitnodigen die past bij de doelgroep van uw evenement, maar hoe vindt u nu een dergelijk persoon? Hoe weet u nu wie er bereid is om op evenementen te verschijnen voor dit soort zaken en hoe komt u met deze mensen in contact? U kunt wel op goed geluk op internet gaan zoeken, maar de kans is dan klein dat u iemand weet te vinden. Hoe pakt u dit dan wel aan? Eenvoudig, door contact op te nemen met Persona Grata. Dit bureau fungeert als bemiddelingsbureau tussen mensen die op willen treden als spreker en organisatoren van evenementen. Zij hebben contacten met zeer veel verschillende mensen uit veel verschillende vakgebieden. U kunt dan denken aan politici, maar ook aan wetenschappers, sporters, scheidsrechters of schrijvers. Iedere spreker heeft natuurlijk ook zo zijn of haar favoriete onderwerpen om over te spreken. Sommige mensen hebben kennis van vele zaken, weer anderen hebben het op een evenement het liefst over slechts één onderwerp. Het is goed om dit van te voren te weten, zodat u daadwerkelijk iemand uit kunt nodigen die echt bij de gelegenheid past. Een voordeel van het inschakelen van Persona Grata is ook dat zij weten wat iedere spreker vraagt en zo dus meteen kunnen kijken of iemand ook daadwerkelijk past bij het budget dat u hebt voor het organiseren van het evenement. Bovendien kunnen zij de contacten voor u leggen, zodat u niet zelf op zoek hoeft te gaan naar contactgegevens. Door de hulp van Persona Grata in te schakelen, wordt het vinden van een geschikte spreker voor uw evenement dus een stuk eenvoudiger en bovendien zult u er veel minder tijd aan kwijt zijn. Reden genoeg om met hen in zee te gaan.

Verschillende pluspunten van Persona Grata

Zoals gezegd is het verstandig om contact op te nemen met Persona Grata als u een spreker in wilt huren. Zij hebben immers veel geschikte personen hiervoor in hun bestand staan. U kunt op hun website de verschillende mogelijkheden op uw gemak bekijken en zoeken op persoon of op interessegebied. Zo krijgt u snel een beeld van wat er mogelijk is. Weet u nog steeds niet wie u het best als spreker in kunt huren? Dan kunt u ook contact met hen opnemen voor een gedegen advies. Zij hebben al jarenlang ervaring op dit gebied en kunnen u dan ook zeer goed van advies voorzien. Maar hun goede advisering is niet de enige reden om contact met hen op te nemen als u op zoek bent naar een spreker, daar zijn meer redenen voor aan te wijzen, namelijk:

  • zij staan in direct contact met alle personen die zij in hun bestand hebben staan
  • zij hebben contacten met zowel bekende Nederlanders als minder bekende personen
  • zij communiceren altijd snel met u
  • zij zijn altijd duidelijk over de prijs, u weet dus meteen waar u aan toe bent
  • zij hebben veel ervaring, zowel voor, op, als achter het podium

Dit zijn dus allemaal redenen waarom u voor het inhuren van een spreker het best contact met hen op kunt nemen. U weet dan zeker dat alles goed geregeld wordt. Bovendien kunnen zij nog veel meer voor u regelen voor uw evenement, zo kunt u bijvoorbeeld ook voor een intermezzo, presentator of dagvoorzitter bij hen terecht. Ook personen die deze taken uit willen voeren hebben zij namelijk in hun bestand staan. Als u dus op zoek bent naar een spreker, dagvoorzitter, intermezzo of presentator, bent u bij hen aan het juiste adres.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn