Artikel website

Nederlandse organisaties met artikelen voor bedrijven

Uit veiligheidsoverwegingen een dashcam kopen

123carcam - Dashcam kopenEen dashcam kopen wordt door veel mensen uit veiligheidsoverweging gedaan. Er kunnen namelijk twee soorten ongelukken op de weg voorkomen. Ten eerste zijn de ongelukken tussen twee auto’s. Soms komt er echter maar één auto aan te pas. In zo een geval wordt een voetganger aangereden door een auto. Eerst zal er ingegaan worden op ongelukken tussen twee auto’s. Er zijn een aantal locaties waar deze botsingen veel voorkomen en een dashcam kopen dus een verstandige optie kan zijn. Men kan hier onder een kort overzicht vinden van deze locaties:

  • kruispunten
  • rotondes
  • snelwegen
  • drukke steden
  • buitenwijken

In deze risicogebieden kan een dashcam kopen dan ook zeker van pas komen. Het is namelijk vaak zo dat de schuld bij de ander ligt, en dus niet bij de bestuurder zelf, maar dat dit niet gelijk duidelijk is en de ander dit niet wil toegeven. In zo een geval kan een dashcam kopen de uitkomst bieden, omdat daar uit direct kan blijken wie de schuldige is. Met andere woorden, een dashcam kopen biedt uitkomst bij ongelukken omdat het apparaat precies vastlegt hoe de botsing gebeurd is. Een dashcam kopen voorkomt dus vervelende discussies met de andere bestuurder en de autoriteiten en zorgt er voor dat verzekeringsgeld op de juiste plek terecht komt. Afhankelijk van het model dat men als dashcam kopen gaat, is het zelfs zo dat er soms 360 graden gefilmd kan worden. Zo is het zowel duidelijk wat er voor als achter de auto in kwestie gebeurt. Zo kan een dashcam kopen een overzicht geven van de gebeurtenissen in de auto en eventuele botsingen tussen twee auto’s. Over de ongelukken tussen een auto en een voetganger vindt men hier onder meer informatie.

Het nut van een dashcam kopen

Oost-Europa staat er bekend om dat er veel sprake is van het oplichten van verzekeringen. Bij een WA verzekering is het namelijk het geval dat er sprake is van een vergoeding wanneer er door iemand schade aan een ander wordt toegediend. Het is tegenwoordig echter zo dat ongevallen vaak in scene gezet worden. Dat wil zeggen, een voetganger probeert expres door een auto over gereden te worden. Soms is het zelfs zo dat individuen zichzelf tegen de voorruit van een auto aangooien. Dit levert niet alleen schade aan de auto op, maar kan er ook voor zorgen dat de verzekering van de bestuurder van de auto geld moet gaan uitkeren aan de persoon in kwestie. Dit is natuurlijk niet eerlijk en er zijn dan ook manieren om het tegen te gaan. Een dashcam kopen is een van die oplossing. Door een dashcam kopen aan te gaan kan men precies filmen wat er gebeurt in en om de auto en zo gelijk krijgen als er iemand geld eist. Men kan een dashcam kopen zodoende bijna zien als een financiële verzekering. Aan het begin van deze alinea werd er al gezegd dat zulke praktijk vooral voorkomen in Oost-Europa, maar het komt ook zeker in Nederland voor. Sterker nog, het aantal van zulke fraude gevallen neemt toe per jaar in Nederland. Dit betekent dat een dashcam kopen een steeds nuttigere handeling is die ook in de komende jaren steeds weer zichzelf zal bewijzen. Tot nu toe zijn er twee soorten van ongelukken behandeld. Ten eerste is er gesproken over botsingen tussen twee auto’s. Hierbij kan een apparaat zoals hier beschreven zich bewijzen door vast te leggen hoe de botsing precies tot stand komt. Ten tweede kan er sprake zijn van het aanrijden van een voetganger of fietser. Dit komt echter niet altijd door de schuld van de bestuurder van de auto. Sterker nog, soms wordt een botsing expres veroorzaakt. In zo een geval zijn de beelden van een dashcam van groot belang voor eventuele schadeclaims.

Interessante foto’s en video’s van een reis

Het wordt daarnaast steeds populairder om een dashcam kopen te doen niet voor de veiligheid, maar om mooie beelden te kunnen filmen en schieten van een reis. Stel men maakt een trip naar Frankrijk, of men rijdt zelfs helemaal naar Marokko of het Midden-Oosten. In zo een geval kan het prachtig zijn om de reis te filmen. Met een apparaat zoals hier beschreven kan vaak zelfs in High Definition vele uren aan beeldmateriaal worden opgeslagen. Later kan dit op een laptop of computer worden geladen om aan te passen en te publiceren. Zo kan de reis met meerdere mensen gedeeld worden via bepaalde sites, zoals YouTube. Dit houdt in dat het ineens heel leuk en gemakkelijk wordt om een reis te filmen en met anderen te delen. Vooral met een camera die 360 graden kan filmen is het leuk om te filmen. Het is dan mogelijk om de hele omgeving in één keer weer te geven en dat geeft een goede impressie van hoe het tijdens een reis voelt. Men heeft in een auto namelijk de mogelijkheid om alle kanten op te kijken. Het is verder ook mogelijk om een dashcam kopen voor een motor. Vaak is het monteren daar net iets ingewikkelder als bij een auto, maar met de bijgeleverde instructies levert dat geen grote problemen op. Vanuit een motor kunnen vaak nog mooiere beelden gefilmd worden. Het is namelijk zo dat er bij een motor geen sprake is van ramen die het uitzicht kunnen belemmeren. Vervolgens kan de video op de computer of laptop aangepast worden en dan gedeeld worden met vrienden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn