Artikel website

Nederlandse organisaties met artikelen voor bedrijven

Uw ex weigert tot verkoop van de woning over te gaan

Bij een scheiding met een gezamenlijke woning, moet in de meeste gevallen een verkoop plaatsvinden. In enkele gevallen verloopt dit niet vlekkeloos. Als een ex weigert de verkoop van de woning door te zetten of u wilt daar blijven wonen terwijl de ex wel de woning wilt verkopen, moeten er nieuwe afspraken gemaakt worden. Indien een ex weigert de verkoop van de woning door te zetten, kan een advocaat ingeschakeld worden. Dit is echter pas een stap die u wilt nemen als u er met een gesprek niet meer uit kunt komen. U kunt een rechtszaak aanspannen als uw ex de verkoop van de woning weigert, met behulp van de advocaten van Meester & Meer advocaten en mediators. U kunt altijd een vrijblijvend en gratis intakegesprek aanvragen waarin wij samen met u in gesprek gaan en kijken wat uw kansen zijn bij een rechtszaak.

Scheiding kan leiden tot ex die weigert tot verkoop van de woning over te gaan

Een scheiding is een van de meest vervelende gebeurtenissen in uw leven, zeker als deze problemen met zich mee brengt. Een van deze problemen is als uw ex weigert de verkoop van de woning door te zetten. Dit kan nadelige gevolgen met zich meebrengen, doordat u niet eenvoudig met uw ex-partner tot beslissingen kunt komen. Hier heeft u in deze emotionele periode geen zin in. Het is verstandig om tijdens de scheiding afspraken te maken over de verkoop van de woning. Indien dit niet gebeurd is, kan het zijn dat uw ex weigert de verkoop van de woning door te zetten. Daarnaast kan het ook gebeuren dat uw ex weigert tot verkoop van de woning om andere redenen door te zetten. Doordat deze situatie bij iedereen uniek is, is het verstandig om een advocaat in de arm te nemen die verstand heeft van meerdere situaties. Een advocaat moet de zaak zorgvuldig bekijken alvorens er een procedure mee te starten. Hierbij moeten de belangen van zowel u, uw ex-partner als uw kinderen uitvoerig mee genomen worden. In het geval dat uw ex weigert de verkoop van de woning door te zetten, kunt u toestemming van de rechter vragen om de woning alsnog te verkopen. De rechter bekijkt hierbij de relevante feiten en belangen en zal op basis van die informatie een oordeel vellen. Zelfs als uw ex weigert tot verkoop van de woning over te gaan, heeft u kans dat u alsnog die mogelijkheid krijgt. Daarnaast is het ook niet vanzelfsprekend dat u gelijk toestemming krijgt om de woning te verkopen. Daarom kijken onze advocaten graag met u naar de kansen in de rechtbank wanneer uw ex weigert de verkoop van de woning door te zetten of een van de andere zaken omtrent uw kinderen:

  • De aanvraag van een identiteitskaart of paspoort
  • Inschrijving bij een school of kinderdagverblijf
  • Medische handelingen bij uw kind

Wij helpen u bij de verkoop van uw huis

Meester & Meer advocaten en mediators is gespecialiseerd in zaken omtrent de verkoop van een gezamenlijk huis en eventuele andere zaken omtrent het familierecht. Wanneer uw ex weigert tot verkoop van de woning over te gaan kunnen wij u helpen met een proces indien u kans heeft om de zaak te winnen. Wij zien u graag op ons kantoor tijdens een gratis intakegesprek, waarin wij u meer kunnen vertellen over onze werkwijze en samen met u kunnen kijken of wij u kunnen helpen. Wilt u meer weten of heeft u behoefte aan advies, neem dan gerust contact met ons op middels de contactgegevens vermeld op vervangende-toestemming-zaken. Wij helpen u graag bij uw problemen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn