Artikel website

Nederlandse organisaties met artikelen voor bedrijven

Uw maximale hypotheek berekenen

Als u een huis wilt gaan kopen dan heeft u een hypotheek nodig. Daarvoor zult u door verschillende fases heen gaan om de juiste hypotheek voor u te vinden. Er zijn namelijk uiteenlopende soorten hypotheken en het is natuurlijk wel zo belangrijk dat u hierin de juiste keuze maakt. U zit er tenslotte jarenlang aan vast en ook in de kosten kan het aanzienlijk schelen als u op dit gebied niet voor de juiste hypotheek gaat die het beste bij u past. Een van de eerste dingen die wij aanraden om te doen is uw maximale hypotheek berekenen. Dit is heel erg eenvoudig en dat doet u natuurlijk op de website van het bedrijf Van Bruggen Adviesgroep. Door middel van het invullen van een aantal gegevens kunt u hier uw hypotheek berekenen.

  • Uw huidige inkomen
  • Verdere financiële verplichtingen
  • Eventueel het inkomen van uw partner

Dit zijn de drie factoren die bepalen wat de maximale hypotheek is die u kunt krijgen. Laten wij er daar wel bij zeggen dat uw maximale hypotheek berekenen geen garantie is dat u dit bedrag ook krijgt. De hypotheekverstrekker kijkt uiteraard ook naar andere factoren die een rol spelen bij het bepalen van uw echte maximale hypotheek. Echter, met deze optie voor uw maximale hypotheek berekenen krijgt u wel een duidelijk idee van wat er eventueel mogelijk is. Aan de hand daarvan wordt het bijvoorbeeld makkelijker om te bepalen waar u gaat informeren naar het afsluiten van een hypotheek of welk gedeelte van de huizenmarkt voor u betaalbaar is.

Meer doen met uw maximale hypotheek berekenen

Waarom u kiest voor uw hypotheek berekenen is natuurlijk erg persoonlijk. Het is echter fijn om hierin een goed doel voor ogen te hebben. Wees ook vanaf het begin realistisch. Als u al een hypotheek heeft, dan heeft u er vast al een idee van wat de uitkomst van het maximale hypotheek berekenen kan zijn. Het is overigens niet alleen mogelijk om te kiezen voor uw hypotheek berekenen als u een huis gaat kopen. De markt van de hypotheken staat natuurlijk niet stil. Wat een aantal jaar geleden nog zeer voordelig was, kan nu ineens onvoordelig zijn. Er zijn dan ook behoorlijk wat mensen die ervoor kiezen om eens in de zoveel tijd hun maximale hypotheek te berekenen. Aan de hand daarvan kunnen zij dan zien of zij nog steeds een goede optie hebben. Kunt u heel erg veel besparen op uw hypotheek? Dan kan het eventueel verstandig zijn om ervoor te kiezen de hypotheek over te sluiten.

Ook voor een startershypotheek

Als u zich inmiddels een beetje verdiept heeft in de wereld van de hypotheken, dan bent u er vast van op de hoogte dat de regels omtrent de startershypotheken flink veranderd zijn. Waar het voorheen nog relatief makkelijk was om te kiezen voor uw maximale hypotheek berekenen en deze ook als starter te krijgen, is dat nu flink veranderd. Dit komt omdat er nu verwacht wordt dat u een gedeelte van de aankoopprijs van het huis met eigen geld betaalt. Wanneer u al een maximale hypotheek heeft, dan kunt u dit geld daarvoor inzetten, maar als starter is daar natuurlijk geen sprake van. U kunt nog steeds kiezen voor uw hypotheek berekenen, maar het is daarbij wel verstandig om te kijken naar de bijkomende eisen die eraan gesteld worden. U kunt hierover natuurlijk contact opnemen met de Van Bruggen Adviesgroep. Zij kunnen u informeren over uw maximale hypotheek berekenen, maar ook over het afsluiten of zelfs oversluiten van een hypotheek. Neem dus vandaag nog contact met ze op en kom erachter wat de voordelen zijn.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn