Artikel website

Nederlandse organisaties met artikelen voor bedrijven

Van plan om wietolie te gebruiken?

Wietolie wordt vooral gebruikt bij het verminderen van allerlei klachten. Het is nog niet wetenschappelijk bewezen dat aan de hand van de olie bepaalde aandoeningen helemaal genezen kunnen worden. Wel is bewezen dat het gebruik van de olie helpt bij het verminderen van een groot aantal klachten. Zo helpt het bij het verminderen van misselijkheid. Bij veel mensen helpt de olie om de bijwerking van misselijkheid (door het nemen van bepaalde medicatie) te verminderen. Daarnaast helpt wietolie bij het verminderen van stress en angsten. Door het gebruik van de olie kunnen mensen zich beter ontspannen. Vandaar dat het ook wel wordt gebruikt door mensen die last hebben van slaapproblemen. Naast de vermindering van stress en angsten helpt de olie ook erg bij het verlichten van pijn in het algemeen. Het wordt ook wel als pijnstiller gebruikt. Wietolie heb je in verschillende soorten. Je hebt olie met CBD en olie met THC. CBD-olie is legaal en THC-olie is illegaal. Wat dit verschil precies inhoud lees je verderop.

Van plan om wietolie te gebruiken?

Is wietolie legaal?

Je hebt zowel legale als illegale wietolie. De legale olie wordt vervaardigd van industriële hennep. Dit is een cannabisplant met een erg lage concentratie THC. Industriële hennep bevat veel CBD. Deze cannabisplant wordt gebruikt voor het maken van de legale CBD-olie. Je kan ook wietolie maken van normale cannabis die ook in de coffeeshop te verkrijgen is. Deze cannabis bevat veel THC en wordt ook wel THC-olie genoemd. THC-olie is niet legaal te verkrijgen. Wel kan je het zelf makkelijk maken van cannabis die je bij de coffeeshop haalt. Veel online webshops verkopen hulpmiddelen voor het zelf maken van THC-olie. Het voornaamste verschil tussen THC-olie en CBD-olie is dat je van THC-olie high kan worden terwijl dit bij CBD-olie niet het geval is. Dit komt puur door de hoge concentratie THC in de olie. Bij het roken van een jointje is THC ook de stof waardoor je high wordt.

Kenmerken van legale wietolie

Zoals hierboven vermeld is niet alle wietolie legaal. Je kan onderscheid maken tussen CBD-olie en THC-olie. CBD-olie is dus legaal terwijl THC-olie illegaal is. De voornaamste kenmerken van CBD-olie zijn:

  • De werkzame stof is cannabidiol
  • De olie is vervaardigd van industriële hennep
  • Er zit vrijwel geen THC in de olie
  • Zowel voor volwassen, kinderen en dieren geschikt
  • Je wordt niet high van de olie.

De werkzame stof in legale wietolie is cannabidiol (afgekort CBD). De olie wordt gemaakt van industriële hennep. Deze hennep is legaal te telen aangezien het vrijwel geen THC bevat. Doordat industriële hennep vrijwel geen THC bevat komt er ook geen THC in de wietolie terecht. Je kan dus niet high worden van CBD-olie. Doordat je er niet high van kan worden is het niet noodzakelijk om perfect te doseren om een high te voorkomen. Bovendien is de wietolie ook voor kinderen en dieren geschikt om te gebruiken. Je kan CBD-olie tegenwoordig vrijwel overal wel verkrijgen. In veel drogisten, supermarkten, apotheken maar ook natuurwinkels is het vaak wel te verkrijgen. Naast deze fysieke winkels is het natuurlijk ook mogelijk om de olie online te bestellen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn