Artikel website

Nederlandse organisaties met artikelen voor bedrijven

Waarom leibomen kopen?

Heb jij wel eens de mogelijkheid van leibomen kopen overwogen? Deze bomen kunnen jou veel voordelen bieden. Ze zijn op verschillende manieren en voor verschillende doeleinden te gebruiken en ze kunnen bovendien van verschillende rassen gemaakt zijn. Daardoor is er echt genoeg keus op dit gebied en je kunt daardoor altijd leibomen kopen die passen bij jouw tuin, jouw huis en jouw smaak. Maar waarom zou je nu juist hiervoor kiezen, waarom zou je dit in je tuin zetten? Daar geven we graag een aantal redenen voor.

Redenen voor leibomen kopen

Zoals gezegd zijn er verschillende redenen waarom mensen kiezen voor leibomen kopen, omdat je deze boompjes op verschillende manieren toe kunt passen. Je kunt ze gebruiken als:

  • natuurlijke zonwering
  • erfafscheiding
  • omlijsting van jouw oprit of oprijlaan

Laten we op deze punten nog eens wat verder ingaan. Een leiboom wordt al vele decennia, misschien zelfs wel eeuwen, door mensen gebruikt om op een natuurlijke manier de zon tegen te houden. Als in de zomer de zon door jouw ramen naar binnen schijnt, dan wordt het binnenshuis al snel warmer dan prettig is. Tegelijkertijd wil je in de winter natuurlijk wel graag dat de zon binnen kan komen, alle beetjes warmte zijn dan mooi meegenomen. Leibomen kopen is een goed idee, omdat deze in de zomer vol in het blad zitten en dan voor de nodige schaduw zorgen, terwijl ze in de winter hun blad verliezen en de zon dan dus wel naar binnen kan schijnen. Zo creëer je dus op een natuurlijke manier zonwering! Daarnaast zijn deze bomen heel erg geschikt als erfafscheiding, omdat ze ervoor zorgen dat mensen niet zomaar jouw tuin in kunnen kijken. Ook dit is in de zomer natuurlijk het meest van belang, dan ben jij immers in je tuin te vinden. Tot slot kun je leibomen kopen om jouw oprit mee te omlijsten. Ze geven een statige uitstraling en vormen een soort poort om doorheen te rijden en lopen.

Verschillende mogelijkheden

Lijkt leibomen kopen jou voor jouw tuin ook een goed idee? Dan is het goed om te weten dat je hiervoor uit verschillende boomsoorten kunt kiezen. Sommige van de bomen die hiervoor geschikt zijn, zijn fruitbomen, zoals de Pyrus Conference, de Malus Elstar en de Pyrus Gieser Wildeman. Het voordeel van vruchtbomen is dat je in de lente kunt genieten van een prachtige bloei en aan het eind van de zomer van heerlijke vruchten. Een minpuntje is dat je dit fruit wel moet plukken of oprapen, anders gaat het in je tuin liggen rotten en dat trekt veel wespen aan. Zie jij het fruitplukken niet zitten? Kies dan voor andere boomsoorten als je leibomen kopen gaat, zoals de leihaagbeuk of de leilinde. Je kunt bovendien niet alleen kiezen uit veel verschillende boomsoorten, je hebt ook de keus uit verschillende hoogtes. Dit kan doordat kwekers op verschillende momenten in de groei de boom kunnen snoeien en opbinden voor leiden. Hierdoor is er dus echt altijd een geschikte optie voor jou te vinden. Helemaal als jij je leibomen kopen gaat bij een echte specialist als onlineplantenshop.nl.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn