Artikel website

Nederlandse organisaties met artikelen voor bedrijven

Wat is 360 graden feedback geven?

Wij hebben een groot bedrijf en wij werken met heel veel mensen. Wij hebben eens per jaar een functioneringsgesprek met de mensen die voor ons werken en afgelopen jaar hebben wij een nieuw systeem doorgevoerd. Wij merkten namelijk dat het niet altijd nuttig was dat alleen de leidinggevende zijn mening gaf over het functioneren van de mensen die voor ons werkten. Het gebeurde namelijk vaak dat een medewerker in de ogen van de manager heel goed bezig was maar dat er vanaf de werkvloer nogal wat klachten over deze persoon binnenkwamen. Dat was een contradictie en om dit tegen te gaan zijn wij gaan werken met 360 graden feedback. Misschien kent u dit begrip wel, zo niet dan leg ik u graag even uit wat 360 graden feedback precies is. Wanneer wij het hebben over 360 graden feedback, dan hebben wij het over feedback van mensen om de persoon heen die besproken moet worden. Het is namelijk veel interessanter om te kijken naar wat alle mensen in iemands omgeving te zeggen hebben, dan wanneer je alleen een persoon iets laat zeggen over wat iemand wel en niet goed doet. Wij zijn dus gaan werken met 360 graden feedback binnen ons bedrijf en dat heeft voor een heel frisse wind gezorgd binnen ons bedrijf. Wij kregen nu namelijk van een groot aantal mensen te horen hoe zij over elkaar dachten en dat gaf ons heel andere inzichten. Wij hadden daarom ook niet verwacht dat dit alles zo succesvol zou zijn, maar dat het succesvol was, stond als een paal boven water. Wij hebben namelijk gemerkt dat wanneer je op deze manier feedback gaat vragen van mensen, je heel goed inzicht krijgt in wat er allemaal binnen je bedrijf speelt en waar de verbeterpunten liggen. Ik ben daarom blij dat wij op de manier van 360 graden feedback zijn overgestapt want dit is voor ons een hele verbetering van ons bedrijf geweest. Mocht u meer over dit onderwerp willen lezen, dan kan ik u aanraden om een keer naar de site van trakstar.nl te gaan kijken. Dit bedrijf heeft ons namelijk geholpen om de 360 graden feedback methode toe te passen en dat heeft zij met verve gedaan. 

360 graden feedback ontvangen is heel leerzaam

Wij hebben iedereen binnen ons bedrijf gevraagd om feedback te geven over elkaar. Dat hebben wij niet gedaan omdat wij mensen meer werk wilden geven, maar omdat wij het beste met onze mensen voor hadden. Wij hebben heel goede respons ontvangen en dat was heel leerzaam en constructief. Wij zijn daarom ook heel blij dat wij met 360 graden feedback geven zijn gaan werken. 

Meer weten over dit onderwerp? 

Als u enthousiast bent geworden over dit onderwerp, dan raad ik u aan om een keer:

  • Naar de site van trakstar.nl te gaan 
  • Te bekijken wat men hier allemaal over dit onderwerp geschreven heeft
  • Contact op te nemen met deze mensen wanneer u ook met deze methode wilt gaan werken 

Wij merken dat wij onszelf hebben kunnen verbeteren dankzij deze nieuwe manier van feedback geven. Kijk dus ook een keer op trakstar.nl. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn