Artikel website

Nederlandse organisaties met artikelen voor bedrijven

Zonnepanelen

Asbestvanhetdak - ZonnepanelenIedere woning heeft een dak. Een dak biedt bescherming tegen weersinvloeden zoals neerslag, warmte en kou en beschermt je tegen ongewenste gasten. Het dak is een van de belangrijkste onderdelen van de woning en zonder dak heeft een woning eigenlijk geen functie. Je moet het dak daarom goed onderhouden en beschermen tegen negatieve invloeden. Het kan echter gebeuren dat het dak wordt beschadigd, bijvoorbeeld tijdens een storm. Losse dakpannen kunnen van het dak waaien en er kan een zwaar object, zoals een boom, op het dak vallen. In zulke gevallen kan het nodig zijn om het dak volledig te vervangen of te repareren. Het onderhouden van het dak is belangrijk als je ervoor wilt zorgen dat je goed beschermd blijft in je woning. Een lekkend dak kan voor veel overlast zorgen en daarom moet je het goed onderhouden. Het dak heeft, naast de bescherming van de woning en alles en iedereen die zich binnen bevindt, ook andere voordelen. Het oppervlak van het dak is vaak groot en kan worden gebruikt om zonnepanelen op te plaatsen. Het dak is het punt van de woning dat het dichtst bij de zon is, waardoor het een lucratieve plek is om zonnepanelen te plaatsen. Met zonnepanelen kun je een hoop geld besparen, omdat je zelf energie produceert die je kunt gebruiken. Hiermee kun je een hoop kosten besparen en na een aantal jaren heb je de investering terugverdiend. Voor zonnepanelen heb je echter een stevig, goed onderhouden dak nodig en dit heeft soms nogal wat voeten in de aarde. Niet ieder dak is even geschikt voor zonnepanelen en het verbouwen van een dak kan problemen met zich meebrengen, bijvoorbeeld als er asbest in de dakbedekking blijkt te zitten. Daarom kun je het beste een professioneel bedrijf inschakelen als je op zoek bent naar een goede manier om je dak te vervangen of aan te passen.

De voordelen van zonnepanelen

Een dakvervanging kan een hoop problemen met zich meebrengen. Woningen en gebouwen die voor 1994 zijn gebouwd, bevatten vaak asbestplaten. In deze platen zijn asbestvezels verwerkt, die zeer schadelijk zijn voor de gezondheid. Als je hier op eigen houtje mee bezig gaat, loop je een groot risico om ziek te worden en je kunt er zelfs aan overlijden. Het inschakelen van een bedrijf dat zich bezighoudt met het saneren van asbest is dus geen overdreven luxe. Het wordt in Nederland zelfs door de overheid verplicht om een professioneel saneringsbedrijf in te schakelen als je asbest in je woning hebt en je wilt verbouwen. Een dergelijk bedrijf verwijdert op professionele manier de asbest en kan ook het nieuwe dak en vele extra’s plaatsen. Het is bij verschillende bedrijven mogelijk om zowel de asbest te laten verwijderen als het nieuwe dak te plaatsen. Ook kun je soms direct zonnepanelen laten plaatsen op het dak, zodat je direct klaar bent. Het voordeel van het laten uitvoeren van deze taken door hetzelfde bedrijf is dat je er een hoop tijd mee kunt besparen. Het saneren van het dak is vaak na twee dagen gereed, waarna het nog een dag duurt om het nieuwe dak te plaatsen. De zonnepanelen worden op het nieuwe dak geplaatst en je hebt er geen omkijken meer naar. Het voordeel van het vervangen van het dak voor je zonnepanelen plaatst, is dat je zeker weet dat je geen problemen krijgt onder de zonnepanelen. Wanneer de panelen geplaatst zijn op een oud dak, kan dit problemen geven en kost het veel tijd en geld om het dak te repareren omdat de zonnepanelen dan weer verwijderd moeten worden. Daarom is het verstandig om over dakvervanging na te gaan denken als je een oud dak hebt en je zonnepanelen wilt plaatsen.

Dakvervanging en asbestsanering

Als je een bedrijf zoekt dat zonnepanelen kan plaatsen en tegelijkertijd asbest saneert en het dak vervangt, kun je het beste online op zoek gaan naar een bedrijf in de buurt. Op www.asbestvanhetdak.com vind je bijvoorbeeld veel informatie over het saneren van je dak als je asbest hebt. Nieuwland Installatie- en Montagetechniek is een bedrijf dat een hoge kwaliteit zonnepanelen plaatst tegen een voordelige prijs. Je kunt er voor kiezen om direct zonnepanelen te laten plaatsen als je dak met asbest wordt vervangen, wat voordelen kan opleveren en je woning duurzamer maakt. Door het opwekken van je eigen energie wordt je woning milieuvriendelijker en je dak winstgevend. Als je agrariër bent, kun je gebruik maken van een speciale regeling: Asbest eraf, zonnepanelen erop. Als je dak asbest bevat, minimaal 250 vierkante meter is en je dit laat vervangen, krijg je een subsidie van €4,50 per vierkante meter voor het plaatsen van zonnepanelen. Dit kan een hoop voordeel opleveren en het is een goede kans om het asbest uit je dak te laten verwijderen. Daarnaast kun je het bedrijf milieuvriendelijker maken en een hoop geld besparen door je eigen energie op te wekken. Je kunt bij Nieuwland Installatie- en Montagetechniek rekenen op een hoop voordelen, waaronder:

  • Scherpe prijzen
  • SC 530 gecertificeerd asbestbedrijf
  • In veel gevallen in 2 tot 3 dagen je dak asbestvrij en waterdicht
  • 10 jaar ervaring in dakvervanging
  • Combinatie met zonnepanelen mogelijk
  • Efficiënte planning en snelle plaatsing van het nieuwe dak
  • Veilig, deskundig en schoon werk.

Ben je geïnteresseerd? Kijk dan op www.asbestvanhetdak.com voor meer informatie. Hier vind je ook de contactmogelijkheden en een directe manier om snel een vrijblijvend een offerte aan te vragen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn