Artikel website

Nederlandse organisaties met artikelen voor bedrijven

Zorg voor een zo ontspannend mogelijke zomer met een knikarm zonnescherm

Elke zomer is het weer een verassing of de zon er zal zijn of niet. Soms zitten we de hele zomer binnen in hoopvolle afwachting op een fijne temperatuur zonder dat de zon ooit op komt dagen. Dat is de vloek die rust op een land als Nederland. Op andere momenten is de zon zoveel aanwezig dat we het bijna wel welletjes vinden. In zulke gevallen zijn we blij met een wolkje. Wat dat betreft zijn mensen niet beter dan katten, zodra de zon schijnt willen we schaduw in en als er schaduw is willen we zon. Op zich is dat niet gek, want de zon is het lekkerst vlak nadat de zon achter een wolk vandaan komt. Het moment dat de wereld oplicht en je opeens de warmte op je huid voelt is met geen pen te beschrijven. Daarna wordt de warmte echter al snel hitte en de verlichte wereld wordt al snel fel en pijnlijk aan de ogen. Na dat korte moment van behagen pakken we al snel onze zonnebril en doen we de parasol omhoog. We hebben dus een zeer ambivalente houding ten opzichte van de zon. Een soort haat/liefde relatie. Het is toch ook bijna heiligschennis om in een land als Nederland, waar de zon zo spaarzaam aanwezig is, een parasol te gebruiken? Toch is het ook een beetje onzinnig om de hitte en de hoge mate van luchtvochtigheid in dit land voor lief te nemen, enkel omdat de zon niet al te vaak schijnt. Wat je dus eigenlijk wil bereiken is het idee dat je buiten kunt zitten in het zonlicht, zonder dat die zon direct op je schedel aan het branden is. Een goede oplossing is in dit geval een knikarm zonnescherm. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een parasol, maar dat neemt een hele hoop comfort weg. Een knikarm zonnescherm heeft eigenlijk alleen maar voordelen ten opzichte van de parasol. Zelf het voordeel wat je zou kunnen noemen in het voordeel van de parasol is eigenlijk niets anders dan een verkapt nadeel. Met een knikarm zonnescherm kun je dus aanzienlijk beter uit de voeten en kun je tevens zorgen dat de zon nog steeds heel erg aanwezig is. Sterker nog, als je de juiste kleuren gebruikt in het doek van het knikarm zonnescherm, dan kun je de zon zelfs optimaliseren. Dat wil zeggen, je kunt de zon zo benutten dat het lijkt alsof je constant dat eerste momentje ervaart wanneer de zon achter de wolken vandaan komt.

De voordelen van een knikarm zonnescherm

Hoe kun je dan de zon optimaliseren? En waarom is een knikarm zonnescherm zoveel beter dan een parasol? Deze vragen krijgen om beurt een antwoord beginnende met de vraag hoe de zon geoptimaliseerd kan worden. Optimalisatie is natuurlijk relatief. Als je de zon zelf wil optimaliseren dan kun je bijvoorbeeld denken aan een manier waarop de zon zoveel mogelijk zonne-energie creëert. Dat zou betekenen dat we de zon nog heter moeten maken, de stralen intenser moeten maken en dat is niet goed voor de aarde of de mensheid. Optimalisatie betekent hier dat de zon zoveel mogelijk comfort teweeg brengt. Als je in de zon ligt te bakken, dan is het afzien. Het is namelijk heet, je zweet en je kunt verbranden. Daarnaast zijn je ogen niet in een staat van ontspanning want bril of geen bril, de zon brand direct op je oogleden. Er is dus weinig comfortabels aan het bakken in de zon. Maar wat nu als je een knikarm zonnescherm aanbrengt? Dan kun je de zon afschermen en terwijl je onder je knikarm zonnescherm zit, geniet je nog steeds van de warmte. In plaats van een verblindend wit licht van de zon heb je nu een comfortabele gele gloed onder je knikarm zonnescherm. Als je een geel materiaal gebruikt voor je knikarm zonnescherm, dan krijg je echt een zomerse gele gloed onder je knikarm zonnescherm. Buiten het knikarm zonnescherm zie je nog steeds de zonverlichte buitenwereld, maar zelf zit je in het knusse warme comfortabele gele licht onder je knikarm zonnescherm. En als je toch even wilt bakken dan rol het knikarm zonnescherm weer terug en kun je direct genieten van de zon.

Waarom is een knikarm zonnescherm beter dan een parasol?

Er zijn verschillende redenen op te noemen waarom een knikarm zonnescherm beter is dan een parasol.

  1. Een parasol heeft een paal in het midden of aan de zijkant en is daardoor minder stabiel
  2. Een paal in het midden maakt ook dat je niet in het centrum van de schaduw kan zitten
  3. Een knikarm zonnescherm heeft geen paal onder het scherm en zorgt voor een volledige vrije doorgang onder het zonnescherm
  4. Een knikarm zonnescherm is gemakkelijk in te rollen (eventueel met een elektrisch mechanisme)
  5. Een knikarm zonnescherm is veel beter in staat om de wind te weerstaan
  6. Een parasol waait juist alle kanten op met harde wind en kan omvallen.

Het is dus vele malen beter om een zonnescherm met een knikarm aan te schaffen. Je kunt een dusdanig zonnescherm gemakkelijk bestellen via de website van sungo-zonwering.nl. Deze website is perfect voor al je wensen op het gebied van zonneschermen en je zult dan ook zeker geen spijt krijgen als je een zonnescherm bestelt bij deze website. Niet alleen krijg je de beste kwaliteit, het is ook nog eens zeer voordelig.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn